NB I

Még idén új szívet kaphat Adams

A Fradi egykori játékosa hamarosan olyan fizikai állapotban lesz, hogy sor kerülhet a szívátültetésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A körülményekhez képest kedvező hírekről számolt be egy trinidadi internetes portál, a wired868.com. Családi forrásokra hivatkozva azt írják, hogy Adams egyre erősödik, és reményeik szerint két héten belül olyan fizikai állapotban lesz, hogy sor kerülhet a szívátültetésre, és az amputált lába helyére művégtag beültetésére – írja az ulloi129.hu.

Adams hangulata és életereje a körülményekhez képest jó, csak nagyon unatkozik. A focitól nem szakadt el, a Fradi meccsein kívül régi klasszikus meccseket és a holland, illetve az angol bajnokság mérkőzéseit kíséri figyelemmel.

Sajnos rossz hír is érkezett vele kapcsolatban, ugyanis az amputálás után a sebe nem gyógyul megfelelően, néhol még most is vérzik, ezért is fontos, hogy mindkét operáció mielőbb megtörténjen. Adams-nek a szívműtét után minimum egy évet Budapesten kell tartózkodnia az utógondozás miatt. A család és ő annyira várja, hogy végre hazatérhessen a lakásba, hogy már el is kezdték az előkészületeket, például egy steril szoba kialakítását.

A honlap részletesen ír arról, hogy számos segítség érkezett Trinidadról, és kiemeli a Fradi nagylelkűségét, miszerint a klub fizeti a kórházi számlákat, segíti édesanyja itt tartózkodását, aki feladta munkáját, és edzéslehetőséget biztosít a testvérének, aki várhatóan hamarosan hazatér, mert lejár a vízuma. Vele kapcsolatban megjegyzik, hogy a Ferencvárosnál alaposan orvosi vizsgálatokon esett át, mielőtt edzésbe állt. A cikk úgy fogalmaz: megértik, hogy a csípős hideg, a magyar tél tompította Akini Adams lelkesedését.

Olvasói sztorik