Hírek

Orvosai tornáztatják Adamset

Továbbra is óriási küzdelmet folytat az Akeem Adams életéért harcoló orvoscsoport.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros egykori labdarúgója, a trinidadi Akeem Adams szeptember 25-én súlyos szívinfarktuson esett át, és azóta is életveszélyes állapotban fekszik a kórház intenzív osztályán. Több életmentő műtétet is el kellett végezni rajta, a fertőzések megállítása miatt amputálták a bal lábát, a múlt héten pedig bélvérzése miatt volt szükség a gyors és szakszerű beavatkozás.

A napjai felét még mindig átalvó futballista keringését jelenleg is műszív biztosítja. Kommunikál az orvosaival, az édesanyjával és a testvérével, sőt mostanság már gyógytornát is végez.

– A játékos állapota továbbra is súlyos, a kollégák mindennap heroikus küzdelmet folytatnak érte – mondta a Blikk hasábjain dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja, aki azért jobb hírekkel is szolgált. – Egy hónapja fekszik, és ez nem tesz jót az izomzatának, ezért amit csak lehet, próbálnak mozgatni a kollégák. Bár még mindig lélegeztetőgépre van kapcsolva, már elkezdte a gyógytornát. Elsősorban légzőgyakorlatokat végez, mert a tüdőt mozgató izmai nagyon legyengültek, de a karjait is tornáztatja, természetesen segítséggel.

A 22 éves fiatalember állapota és hangulata változékony, de orvosai bíznak benne, sikerül a tartós javulás útjára terelni.

– Adamsnek továbbra is a szívátültetés jelentené a jó megoldást. A nagy feladat még mindig az, hogy úgymond eljuttassuk őt a beavatkozásig, azaz javítsunk annyit a helyzetén, hogy eséllyel birkózzon meg a transzplantációval és a kezelésekkel – tette hozzá az orvos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik