NB I

Akeem Adams magához tért!

Szinte hihetetlen, de alig néhány nappal azután, hogy amputálni kellett a bal lábát, végre jó hírek érkeztek a 22 éves játékosról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros trinidadi futballistáját csütörtökön lekapcsolták a lélegeztetőgépről, és fel is ébresztették. Nagy szó ez, hiszen a fiatal trinidadi súlyos infarktuson esett át szeptember 25-én, budapesti otthonában, és azóta mesterséges kómában feküdt a városmajori klinikán.

Állapota folyamatosan súlyos, életveszélyes volt, amelyen az életéért küzdő orvoscsoport azzal javított, hogy a fertőzéses góccá váló bal lábát eltávolították hétfő éjjel.

A beavatkozás sikeresnek tűnik, hiszen Adams laboreredményei, intenzíves paraméterei ugrásszerűen javultak, a láza is lement, így kezelői felébresztése, és a lélegeztetőgépről való leszoktatásának megkísérlése mellett döntöttek.

– Adams állapota javult annyit, hogy megtegyük ezt a lépést csütörtökön dél körül – árulta el dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja. – Újabb lépést tettünk előre, de változatlanul súlyos az állapota. Keringése stabil, de azt továbbra is műszív tartja fent. Még mindig az a cél, hogy úgymond el tudjuk őt vinni egy esetleges szívtranszplantációig.

Felébresztésének köszönhetően azonban Adams végre üdvözölhette családját. Édesanyja, Ancilla és öccse, Akini már közel két hete Budapesten tartózkodik, és mindennap látogatja a labdarúgót.

– Akeem édesanyja roppant pozitív személyiség, fontos, hogy most a fia mellett lehessen. Boldogok, hogy látják egymást, ugyanakkor ezek nehéz pillanatok, hiszen Adams most szembesül azzal, mi történt vele az elmúlt hetekben, amíg mélyaltatásban volt – árulta el Szelid Zsolt. – Ha szükséges, pszichológus is foglalkozik majd vele, ám most a szeretteire van szüksége.

Akik ugyanúgy bizakodóak, mint az Adams életéért küzdő orvosok.

– Az elkövetkező huszonnégy-negyvennyolc óra dönti el, hogy tüdeje, izmai bírják-e az új állapotot – mondta Szelid Zsolt. – Ám ha hét végéig nem lép fel komplikáció, talán lesz ok az optimizmusra – írja a Blikk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik