NB I

Adams esélye: 30-40 százalék

Akeem Adamsnek 30-40 százalék esélye van, hogy sikeresen elhagyhassa a kórházat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dr. Szelid Zsolt László, a Ferencváros orvosi stábjának tagja szerint Akeem Adamsnek 30-40 százalék esélye van arra, hogy sikeresen elhagyhassa a kórházat.

Az orvos ezt szerdán a Sport TV Mai helyzet című műsorában mondta el, hozzátéve, hogy a múlt szerdán infarktust kapott trinidadi futballista állapota továbbra is súlyos. Adams továbbra is műszív kezelésen van a Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinikáján, ahol az intenzív ellátáshoz mért maximális ellátást kapja. Állapota a műszív keringésétől függ, de megfelelőnek mondható.

– Akeem egy nagyon súlyos szívinfarktust szenvedett el, gyakorlatilag majdnem az egész bal kamrára – ami a szisztémás kamra a szívben – kiterjedő infarktust kapott, ezért szorult erre a nagyon speciális műszív kezelésre – árulta el Dr. Szelid Zsolt László, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, aki jelezte, a kezelőorvosok döntik el, mi lesz a következő lépés a játékos kezelésében. – Amennyiben a szív funkciója nem tér magához akkor további lépés adott esetben egy másfajta műszív, vagy szóba jöhet a szív-transzplantáció. Azt gondolom, az ő esélye, hogy valamilyen módon sikeresen elhagyja a kórházat még mindig harminc-negyven százalék körüli.

A kardiológus elárulta, a Ferencvárosnál olyan kérdőívet töltettek ki a játékosokkal, s olyan vizsgálatokat végeztek el velük, amit a FIFA és az UEFA is ajánl, így szívultrahang-vizsgálatokat és EKG-t. A tesztek során a 22 éves Adams nem árulta el, hogy édesapja hirtelen szívhalál során hunyt el. Ezért is biztat az orvos minden sportolót arra, hogy ezeken a kérdőíveken őszintén válaszoljanak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik