NB I

Tovább küzdenek Adams életéért

A Fradi-játékos állapotát a Városmajori Szívklinikán próbálják stabilizálni a szívinfarktus után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencvárosi TC játékosa, Akeem Adams szerda éjjel, budapesti lakásában szívinfarktust kapott. A klub honlapja ma délután tájékoztatást adott a trinidadi labdarúgó állapotáról.

– A játékost a lehető leggyorsabban a Városmajori Szívklinikára szállították, ahol azonnal szakszerű ellátást kapott – mondta Vámos Zoltán kommunikációs igazgató. – Az orvosok azóta is azért küzdenek, hogy stabilizálják az állapotát. A hír a szakmai stábra, a játékostársakra, és a klub dolgozóira is sokkolóan hatott.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál elmondta, hogy az összes labdarúgójuk, tehát Akeem Adams is részletes orvosi vizsgálatokon esett át a szerződtetésekor.

– A FIFA, valamint az UEFA által is jóváhagyott orvosi protokollt mindig elvégezzük, ezek negatívak voltak Adamsnél is, tehát semmilyen jel nem mutatott arra, hogy egy ilyen sajnálatos eset bekövetkezhet. Sőt, futballistáinkat az UEFA és a FIFA előírásainál is szigorúbb orvosi kontroll alatt tartjuk. Adams több beavatkozáson is átesett, az újabb infarktus lehetőségét kizárták, de sajnos még ennek ellenére is súlyos állapotban van – fogalmazott Orosz Pál.

Vér kell Adamsnek

A játékosnak a folyamatos műtéti beavatkozások miatt vérre van szüksége. Az FTC, valamint az orvosok arra kérnek mindenkit, hogy akinek lehetősége van, és teheti, látogasson el 7 és 19 óra között az Országos Vérellátó Szolgálat budapesti központjába (Budapest, XI. kerület, Karolina út 19-21.)

A szakemberek minden lehetséges vértípusú ember felajánlását várják a vércsoportok kompatibilitása miatt. A váradáshoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges.

Olvasói sztorik