NB I

Műszívre kapcsolták Adams-t

Túl van a harmadik beavatkozáson Akeem Adams, a Ferencváros játékosa, akit műszívvel tartanak életben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Digi Sport televízió péntek reggeli műsorában azt mondta, mivel a 22 éves játékos szíve nem vette át azokat a funkciókat, amelyeket el kellene látnia, szükségessé vált, hogy műszívre kapcsolják, s jelenleg az tartja fenn a keringését. Hozzátette: Adamset mélyaltatásban tartják, s állapota továbbra is súlyos.

Azzal kapcsolatban, hogy a labdarúgónak műszívet kell-e majd beültetni, Orosz nem kívánt állást foglalni, szerinte ezt csak a kezelőorvosai tudják megmondani. A sportvezető megerősítette azt a sajtóértesülést, miszerint Adams családjában előfordult már korai haláleset.

– Az édesapja negyvenévesen, más jellegű, de szintén kardiovaszkuláris probléma miatt halálozott el – fogalmazott Orosz, majd hozzáfűzte: amikor a trinidadi játékos szerződtetésekor a FIFA-protokoll szerinti orvosi vizsgálatnál rákérdeztek arra, hogy volt-e a családjában egészségi probléma, Adams nemmel felelt.

A vezérigazgató hozzátette, Adams személyében olyan játékost ismert meg, aki szinte mindent alárendel a labdarúgásnak, nem hőbörög, és mindig a feladatra koncentrál, ezért a Fradiban focizó fia számára is őt állítaná példaképként.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik