NB I

Adams üzent a társaknak

Megköszönte az orvosok segítségét a szívinfarktuson átesett Fradi-védő.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Akeem Adams hálás az orvosainak, hogy mindent megtesznek érte, a Blikk úgy értesült, a Ferencváros labdarúgója már személyesen is megköszönte a gondoskodást az őt kezelő doktoroknak.

A szeptember 25-én szívinfarktust kapó trinidadi védőt – ahogy lapunk egyedüliként megírta –, csütörtökön ébresztették fel a mesterséges kómából, s már kommunikált a környezetével, így a kórház dolgozóin kívül a hazánkban tartózkodó édesanyjával és testvérével. Megmondták a focistának, hogy amputálni kellett a fertőzéses góccá váló bal lábát, s azt is, hogy az elmúlt két és fél hétben négyszer műtötték meg. Információink szerint azonban a játékos nem is azzal foglalkozott, hogy milyen tragédia érte, inkább a csapattársainak üzent.

Megható pillanatok voltak, amikor szinte elnézést kért tőlük, hogy nem számíthatnak rá, s nagyon sajnálta, mert nem tud pályára lépni, segíteni nekik. Ebből is látszik, Akeem Adamsnek mennyire sokat jelent, hogy az FTC-ben szerepelhetett, s milyen szoros a kapcsolata a klub vezetőivel, munkatársaival, a keret tagjaival.

Persze, hogy felébresztették a mélyaltatásból, még nem azt jelenti, elmúlt az életveszély. A körülményekhez képest ugyan jobban van, műszív által fenntartott keringése továbbra is stabil. „Leszoktatása” a lélegeztetőgépről megkezdődött és a mélyaltatásból is kihozták, ám a futballista továbbra is nagy mennyiségben kap fájdalomcsillapítót és altatót, így a nap jelentős részét átalussza.

– Tájékoztattuk a helyzetről Akeem Adamset, de természetesen időre van még szüksége, hogy igazából felfogja, megeméssze, ami az elmúlt hetekben történt vele – mondta dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, a Ferencváros orvosi stábjának tagja. – Most talán az a legfontosabb, hogy némi gépi rásegítéssel, de legalább önerőből lélegzik. A mélyaltatás miatt azonban az izmai legyengültek, így ez az állapot is megerőltető számára, ezért a következő napokban is sokat kell majd pihennie.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik