NB I

Nemes felajánlás Adamsnek

Tízmillió forinttal támogatják a továbbtanulását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros szívinfarktuson átesett trinidadi labdarúgója, Akeem Adams tízmillió forintos ösztöndíjat kapott a Tigra Kft. felajánlásának köszönhetően, hogy felépülése után új életet kezdhessen.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója elmondta, Adams keringése jelenleg stabil, de folyamatos műszív- és tartós vérhígító kezelést igényel

– A Tigra Kft. hosszú ideje szponzorunk, és Adams tragédiája után azonnal felajánlotta segítségét. A mostani sajtótájékoztatón nemcsak a Tigrának, hanem mindazoknak szeretnénk köszönetet mondani, akik eddig mellettünk álltak – idézi Orosz Pált a klub honlapja. – A rengeteg véradónak, a magyar sporttársadalomnak, külön kiemelve az Újpestet és a Diósgyőrt, a brazil Fluminensének, amely aláírt mezt küldött nekünk – ez utóbbit már licitre is bocsátottuk. A Városmajori Klinika orvosainak szintén rendkívül hálásak vagyunk, amiért minden nap küzdenek azért, hogy Adams életben maradhasson és felépüljön. Adams jelenleg stabil keringés mellett, folyamatos műszív kezelést igényel. Ez alatt tartós vérhígító kezelésre szorul a trombózisos szövődmények elkerülése miatt. Örömteli hír, hogy Akeem az intenzív osztályon a gyógytornát is megkezdte.

Vertán György, a Tigra Kft. tulajdonos-ügyvezetője elárulta, a támogatás egy spontán döntés volt. A felajánlás lényege, hogy Adams felépülése után részt venne egy egyéves előkészítő tanfolyamon, melyen megtanulna magyarul, majd egy általa választott magyar főiskolát vagy egyetemet végezhetne el az ösztöndíjnak köszönhetően. A sajtótájékoztatón kiderült, Adams és családja nagyon örült a felajánlásnak.

– Adams jó kedélyű, sztárallűrök nélküli fiú, akit mindenki azonnal megkedvelt, és rögtön befogadta őt a Fradi. Nagyon nehéz út áll előtte, teljesen új életet kell kezdenie. Ezért szeretnénk felajánlani neki, hogy amennyiben felépülése után elvégezne egy magyar egyetemet, tízmillió forintos ösztöndíjjal támogatjuk őt – mondta Vertán György.

Az eseményen jelen volt Akeem Adams édesanyja, aki elmondta, hogy nagyon hálás volt a felajánlásért. Hozzátette: fiát gyermekkora óta kizárólag a futball érdekelte, ezért is jelenthet neki nagy segítséget ez a támogatás abban, hogy új életet kezdjen.

A 22 éves védő nyáron igazolt a Ferencvárosba. Szeptember 22-én még pályára lépett az Újpest ellen 3-1-re megnyert rangadón, három nappal később azonban otthonában szívinfarktust kapott és kórházba szállították. A kilencszeres trinidadi válogatott ezt követően több műtéten is átesett, s mivel szíve nem vette át azokat a funkciókat, amelyeket el kellene látnia, műszívre kapcsolták. Októberben a közvetlen életveszély elhárítása érdekében amputálni kellett Akeem Adams bal lábát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik