NB I

Fradi-meccset néz Adams

Egyre jobban van, úgyhogy már a csapattársai is meglátogathatják, és tévét is nézhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazájából támogatják anyagilag Akeem Adamset. A szeptember 25-i szívinfarktusa óta kórházban fekvő egykori labdarúgóról honfitársai sem feledkeznek meg, egy szurkolói portál jótékonysági akciójának köszönhetően 12 ezer dollár (2,5 millió forint) érkezik Trinidad és Tobagóból a védő kezelésére – írja a Blikk.

Ezenkívül a helyi profiliga tízezer dollárt (2,1 millió forintot) küld a családnak, valamint átutalják majd az október 15-i, Trinidad és Tobago – Új-Zéland barátságos meccs bevételét is. Igaz, a milliókra egyelőre nincs szüksége a labdarúgónak.

– Akeem Adams gyógykezelését fedezi a magyar társadalombiztosítása, s ahogy tudom, családját Budapesten a Ferencváros mindenben támogatja. Később különböző gyógyászati segédeszközök megvásárlásánál azonban jól jöhet számára a támogatás – mondta a napilap érdeklődésére dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja.

Hozzátette, több életmentő műtétje után a focista állapota javul, s a korábbi tiltás után már látogathatják őt csapattársai. A nyáron érkező, műszívre és lélegeztetőgépre kapcsolt védő – akinek a fertőzések miatt amputálni kellett a bal lábát – kommunikálni is tud a külvilággal.

– Ricardo Moniz vezetőedző többször is bent van nála, s most már a játékosok is találkozhatnak vele. Az előírások szerint egyszerre ketten látogathatják, ilyenkor Akeem a mozdulatok mellett már szavakkal is kommunikál. Egyre jobban figyel a külvilágra, a szobájában például egy televízió is van, így a Fradi mérkőzéseibe is belepillanthat – árulta el az orvos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik