Hírek

Eszméletlenül nehéz mérkőzés

A Borussia Dortmund minden sérültje felépült, ezért Bajner Bálint nem lesz ott az Arsenal elleni meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden és szerdán ismét Bajnokok Ligája-fordulót rendeznek. Szalai Ádám német csapata, a Schalke az angol Chelsea-t fogadja, míg Bajner Bálint klubja, a Borussia Dortmund éppen Londonba látogat, a bombaformában lévő Arsenalhoz. Mindehhez tegyük hozzá, hogy a hétvégén még ezeknél is érdekesebb mérkőzést rendeznek, hiszen a két német csapat a Ruhr-vidéki derbin egymás ellen lép pályára, tehát Schalke–Dortmund rangadó lesz, ami a világ második legnagyobb múltra visszatekintő derbije a glasgow-i után.

A dortmundiak második keretében szereplő Bajner Bálint a DigiSport kedd reggeli adásában elmondta, végig az első csapattal készült, végül mégsem utazhatott Londonba.

– Melyik meccs érdekli jobban a csapatot?
– Mindkét mérkőzés fontos, de a szombati egy kiemelt találkozó. Már én is hallottam sztorikat, hogy a gelsenkircheni rendszámú autók sem mernek átjönni Dortmundba, és fordítva – mesélte Bajner Bálint. – Úgy gondolom, ez valóban egy különleges összecsapás. Nagyon készül rá a csapat, de elsősorban a keddi meccset kell behúzni. Azt érzem a csapaton, hogy mindkét porondon helyt kell állni, és Jürgen Klopp is a maximumot akarja kihozni a gárdából mindkét sorozatban. Azt gondolom, nagyon nehéz lesz, de bízom a sikeres szereplésben. Szerintem a keddi BL-meccs sorsdöntő lesz.

– Valóban fontos meccs lesz, hiszen akár a továbbjutás is elmehet. Mi a helyzet a sérültekkel, Reus-sal és Gündogannal?
– Mindenki egészséges, mindenki hadra fogható. Előzetesen tényleg úgy volt, hogy rengeteg sérültünk lesz, én is végig az első csapattal készültem. Hétfőre aztán mindenki egészséges lett, úgyhogy a komplett csapattal utaztak Londonba.

– Nem lesz ott a kispadon, de ön szerint mi a csapat taktikája? Londonban is támadni fog a Dortmund?
– Mindenféleképpen a szokásos taktika lesz, az pedig a letámadás. Azonban nagyon kell vigyázni, Jürgen Klopp is felhívta rá a figyelmet, hogy nagyon veszélyes az Arsenal, és ugyanazt a futballt játssza, mint a Dortmund. Sokat passzolós, veszélyes csapat, úgyhogy még egyszer mondom, eszméletlenül nehéz mérkőzés lesz.

– Önnek miket mondott mostanában Klopp mester?
– Továbbra is azt mondja, hogy keményen dolgozzak. Mondta, hogy látnom kell, jelenleg sok futballista van előttem a támadószekcióba. Bízom benne, hogy meg fogom kapni a lehetőséget. Talán kicsit később jön el ennek az ideje, amikor majd körvonalazódik, hogy a klub hogyan fog helytállni az európai kupaporondon, és a bajnokságban.

Így állnak jelenleg

Az előző szezonban BL-ezüstérmes német csapat 2-1-re kikapott Nápolyban, majd 3-0-ra győzött az Olympique Marseille. Az Arsenal mindkét eddigi csoportmeccsét megnyerte, a Marseille otthonában 2-1-re, a Napoli ellen pedig 3-0-ra győzött.

Olvasói sztorik