Hírek

Bajnerék meccse miatt áll a bál

A Borussia Dortmund tartalékcsapatban egy ideig 12 játékos volt a pályán, bajnoki meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német harmadosztály hetedik fordulójában az MSV Duisburg és a Borussia Dortmund második együttese nézett farkasszemet egymással. A Bajnokok Ligája-ezüstérmes klub tartalékjai – Bajner Bálinttal a soraikban – egy ideig emberelőnyben játszottak, pedig a játékvezető nem állított ki senkit. A dortmundiak tizenketten voltak a pályán, de a bíró nem vette észre a szokatlan létszámtöbbletet!

A derwesten.de beszámolója szerint most azt vizsgálják, hogyan fordulhatott elő mindez, és mi ilyenkor a teendő, lehet-e fellebbezni emiatt, sőt az újrajátszás is szóba került. A játékvezető a meccs után sokáig ki sem jött az öltözőjéből. Alapos oka volt a szégyenkezésre, mert egyébként is nagyon rossz teljesítményt nyújtott, azt írják, gyengén vezette a meccset, több hibája is volt, köztük egy meg nem adott gól.

Az asszisztens, Lasse Koslowski azt mondta: „mi ebből semmit nem láttunk, mit kellett volna tennünk?”

A kedd esti meccset egyébként a vendég Borussia Dortmund II nyerte 2-1-re.

A Rangadó.hu természetesen kíváncsi volt a rendkívül szokatlan eset okaira és részleteire, ezért felhívtuk Bajner Bálintot, a dortmundiak magyar csatárát, aki elmesélte, hogy a létszámfölényük nem tartott tovább néhány másodpercnél.

– Annyi történt, hogy cseréhez készülődtünk, és a túloldalon ápolásra szorult az egyik játékosunk. Ezt követően a játékvezető jelezte, hogy még nincsen csere, de közben a partjelző pályára küldte a játékosunkat, aki az ápolt társ helyére állt volna be. Közben azonban a másik játékost is visszaengedték, így történt, hogy eggyel többen voltunk a pályán. Ennyi volt az egész, és nem tartott ez tovább néhány másodpercnél – mesélte Bajner. – Érdekes a dolog, mert ez a meccs vége felé volt, és magunk se értjük, hogyan történhetett meg, de végül is nem mi hibáztunk, hanem a játékvezetők tévedtek óriásit. Hat-hét perc hosszabbítás volt egyébként, úgyhogy nem hiszem, hogy ez osztott-szorzott volna, mert bőven visszakapta az ellenfél ezt a kis előnyt.

A klubnál betöltött szerepével kapcsolatban Bajner Bálint reményét fejezte ki, hogy lesz még lehetősége az első csapatnál bizonyítani, de most eléggé erős dortmundiak támadószekciója.

– Megmondom őszintén, hogy kicsit össze-vissza vannak a dolgaim. A hét elején mindig az első csapatnál edzek, és akkor csütörtökön szoktam csatlakozni a második együtteshez – mesélte a magyar csatár. – Rendszeresen játszom, most gólpasszt adtam, és rengeteg helyzetem volt az előző meccseken is. Szerencsére a játék mindig nagyon jól megy, úgyhogy továbbra is minden teljesen pozitív. Bízom benne, hogy lesz még lehetőségem az első csapatnál bizonyítani, de most azért eléggé erősek vagyunk a támadószekcióban.

Olvasói sztorik