NB II

Szűcs Lajos már 12 gólt kapott

A rutinos kapus szerint lesznek még érdekességek az NB II-ben, de az elvesztett pontok már sosem jönnek vissza.

Kapcsolódó cikkek

Három vereséggel és csupán egy győzelemmel kezdte az NB II új idényét az élvonaltól tavasszal búcsúzó Dunaújváros PASE. Artner Tamás csapata kikapott Siófokon, Balmazújvárosban, múlt szombaton pedig Zalaegerszegen is, ráadásul 4-0-ra. Az újvárosiak nyáron igazolt rutinos kapusa, Szűcs Lajos a négy találkozón összesen 12 gólt kapott, a 42 éves játékos a Rangadó.hu megkeresésére beszélt a gyenge szezonrajtról és a zalaiak elleni összecsapásról.

– Rengeteg problémával küszködünk, hiszen négy alapemberünk nem állt a vezetőedző rendelkezésére. Vaskó Tamásra, Eppel Mártonra, Orosz Márkra és Csehi Tamásra gondolok, akik számunkra alappillérek, és nem csak azért, mert régebb óta dunaújvárosi játékosok, hanem mert úgy gondolom, ők az NB I-ben is meghatározó játékosok lennének. Idegenben játszottunk, sajnos nem vagyunk jó passzban, és első kapott gól után azt lehetett érezni belülről, hogy a csapat teljesen összeomlott – kezdte Szűcs Lajos.

– Az alapemberek hiánya mellett mi a gond a csapatnál?
– Ez egy érdekes dolog, de nem is szeretnék mögé bújni. A stadionunk felújítása miatt négyszer játszottunk idegenben. Ha a Siófok és a Balmazújváros ellen nem kellett volna felcserélni a pályaválasztói jogot, akkor teljesen más lehetett volna. Lehet, hogy a két ellenfél is máshogy állt volna a tabellán, és ezáltal a meccshez is, tehát ez pszichikai dolog egy csapat életében. Nem vagyok benne biztos, hogy ez visszajön azzal, hogy tavasszal majd zsinórban négyszer játszunk hazai környezetben. Nyilvánvalóan azt a négy meccset is meg kell majd nyernünk.

– Hogy viseli, hogy négy bajnokin már tizenkét kapott gólnál tart?
– Egyértelmű, hogy nem szeretek gólt kapni, ebben mindenkinek megvan a felelőssége. Természetesen nekem és a csapatnak is. A hétvégén két eltiltott már visszatér, és bízom benne, hogy a sérült Csehi és Orosz is mihamarabb bevethető lesz. A következő forduló után lesz két hét szünet következik, utána szépíthetjük azokat a dolgokat, amiket eddig elrontottunk, és remélhetőleg reálisak maradnak a céljaink.

– Min kellene változtatniuk? Mi lehet a megoldás?
– Nyerni kell, ez lehet a megoldás. Picit borultak azok a meccsek, amire azt gondolták, hogy a papírforma szerint dunaújvárosi siker lesz, és ezeket a dolgokat mindenféleképpen ki kell küszöbölni. Természetesen azok a pontok már soha nem jönnek vissza, amik elmentek, de úgy gondolom, lesznek még érdekességek a bajnokság során…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik