NB II

Artner: bravúr lenne a feljutás

A vezetőedző masszív, felső régióban lévő erős NB II-es csapatot szeretne idén Dunaújvárosban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombaton az NB II küzdelmei is elrajtolnak, az élvonalból tavasszal kieső DPASE a Siófok otthonában kezdi a bajnokságot. A dunaújvárosiaknál nyáron nagy változások történtek, számos játékos távozott és érkezett, az Artner Tamás vezette szakmai stáb több fiatalt tesztelt az elmúlt időszakban. A vezetőedző a Rangadó.hu megkeresésére nyilatkozott csapata felkészüléséről és idei céljairól.

– Hathetes felkészülésen vagyunk túl. Az első két hétben rengeteg fiatal próbajátékost teszteltünk, igazából az első hetet erre szántuk, a második héten ezt már szűkítettük. Két hetünk tehát erre ment rá, valamint a fizikai felkészítésre, felmérésekre. A hátralévő időszakban tudtunk egy hetvenszázalékosra kialakult kerettel dolgozni – mesélte Artner Tamás. – Úgy érzem, jól sikerült a felkészülésünk, meg tudtuk csinálni, amit terveztünk. Közben folyamatosan alakult a keretünk, hiszen rengeteg játékosunk távozott. A helyükre főleg fiatalokat próbáltunk igazolni az MLSZ új szabályozása miatt. Egy-két rutinosabb, meghatározó labdarúgót természetesen kellett keresnünk, Szűcs Lajos, Magasföldi József és Melczer Vilmos személyében találtunk is ilyeneket. A többi igazolt játékosunk mind fiatal.

– Jelen pillanatban mennyire van kész a keret?
– A keretünk a héten nagy valószínűséggel kilencven százalékig kész lesz. Egyezkedések még vannak azokkal a játékosokkal, akik az utolsó pillanatban érkeztek. Hagytunk egy nyitott kaput arra tekintettel, hátha lesz még egy-két minőségi játékos, akiket esetleg meg tudunk szerezni.

– Hogyan alakul a csapat játéka? Készen állnak a bajnoki rajtra?
– A játékunk folyamatosan fog kialakulni, mivel az utolsó napokban is érkeztek játékosok. Van egy alapjátékunk, ebbe kell az új igazolásokat beillesztenünk. Úgy érzem, nem lesz gond a játékunkkal. Számunkra a legnagyobb kérdőjel, hogy a fiatalok milyen teljesítményt tudnak nyújtani az NB II-es felnőtt bajnokságban.

– Mik az idei célkitűzések Dunaújvárosban?
– Az elsődleges célunk, hogy legyen egy masszív, felső régióban lévő csapatunk. A másodlagos célkitűzés, hogy ha tudunk egy bravúrt csinálni, akkor legyünk ott az első kettőbe. Az első és legfontosabb azonban ebben az évben, hogy legyen erős, masszív NB II-es csapatunk.

– Melyik ellenfeleket várja az élmezőnybe? Kik lesznek a DPASE riválisai?
– Azt lehet látni, hogy a legerősebb játékosállománnyal egyértelműen a Gyirmót, Mezőkövesd, Szolnok hármas rendelkezik jelen pillanatban.

– Meglepetéscsapat lehet a bajnokságban?
– Meglepetéscsapat mindig van. A feljutó Kisvárda nagyon jól erősített, nagyon erős keretet tudott létrehozni. A Szeged folyamatosan masszív volt, és úgy látom, hogy a Zalaegerszeggel is számolni kell.

– A nagy átalakulás után lévő Siófok otthonában kezdik szombaton a bajnokságot. Mennyire lesz nehéz dolguk a mezőny „legismeretlenebb” csapata ellen?
– Valóban, a Siófok is nyáron állt össze, de biztosan nagyon motivált fiatalok lépnek majd pályára. Van néhány rutinos játékosuk, de elsősorban a fiatalokra építenek, hiszen a Kubala Akadémiával vannak kooperációban. Biztosan nehéz mérkőzés lesz, de úgy kell odamennünk, hogy el kell hoznunk a három pontot.

– Kedden látták önt a Videoton egyik edzésén, mire volt kíváncsi?
– Jelenleg a munkám ideköt, és a nagyobbik fiam most egy évig biztosan a Videotonban fog futballozni, és őt vittem edzésre.

Olvasói sztorik