NB II

Dunaújvárosba megy Szűcs Lajos

Böőr Zoltán a súlyos térdsérülése miatt befejezte profi pályafutását; a légiósok távoztak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hétfőn megkezdte a felkészülést a következő szezonra az élvonalból kiesett Dunaújváros PASE. Dobos Barna szakmai igazgató a duol.hu oldalon elmondta, hogy hosszú távú céljuk a stabil másodosztályú szereplés, de természetesen mindig a legjobb eredményt szeretnék kihozni magukból.

A tavaszi keret összetételében biztosan lesznek változások. Az már eldőlt, hogy az utolsó tavaszi mérkőzésen, Pakson súlyos térdsérülést szenvedő Böőr Zoltán befejezi profi pályafutását.

A szövetségtől kapott anyagi támogatás egyik feltétele, hogy külföldi játékosok nem szerepelhetnek a csapatban. Ezért közös megegyezéssel felbontották Dino Gavrics, Szafet Jahics, Nikola Grubjesics, valamint Thiago Ribeiro szerződését. A tavasszal végig sérült Rafe Wolfe az NB I-ben szeretné folytatni, a Haladás már érdeklődött is iránta. Természetesen ő is távozhat Újvárosból. Egejuru Godslove esete más, mivel ő már régóta Magyarországon él. Neki állampolgári vizsgát kell tennie, aminek ügyintézése már folyamatban van.

A kölcsönjátékosok visszatérnek klubjaikhoz. Papp Máté és Szekeres Adrián a Videotonhoz, Nikházi Márk pedig a Diósgyőrhöz. Hidvégi Sándor és Lázár Zsolt szerződése lejárt, ők szabadon távozhatnak. Nagy Gergely a Vasasnál folytatja, pótlására a rutinos Szűcs Lajos érkezik a Lombard Pápa együttesétől. Eppel Márton után is volt érdeklődés, de neki fontos szerepet szánnak a jövő évi csapatban.

– A központi támogatási rendszer tervezetében szerepel, hogy a csapatban szerepelnie kell egy-egy fiatal játékosnak az 1995-ös, az 1996-os és az 1997-es korosztályból, ami nagyban befolyásolhatja a keret összetételét. Ennek érdekében a felkészülés elején megszűrjük a saját utánpótlásunk legtehetségesebb tagjait, illetve ugyanez a helyzet a kölcsönadott játékosainkkal is – magyarázta Dobos Barna.

Visszatért Hajdók Gábor és Tóth Tibor Bölcskéről, Galambos Ádám Szolnokról, Burucz Barna Csákvárról és Hosszú Péter Bajáról. Rajtuk kívül több próbajátékost is tesztelnek majd a felkészülés elején. Az első csapatnál Milinte Árpád lesz a kapusedző, Sági Csaba a jövőben az utánpótlásban tevékenykedik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik