NB I

Budapesten folytatja Szűcs Lajos

A Pápáról távozó rutinos kapus élvonalbeli klubnál fog dolgozni, edző szeretne lenni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonal 29. fordulójában a Lombard Pápa 4-0-s vereséget szenvedett a Paks ellen, így kiesett az NB I-ből. A bajnoki a hazai szurkolók első számú kedvence, Szűcs Lajos búcsúmérkőzése is volt egyben, hiszen a kapus már korábban bejelentette, hogy a szezon végén nem hosszabbítja meg lejáró szerződését, és édesanyja egészségügyi állapota miatt szeretne minél közelebb költözni a fővároshoz, ezért távozik. A lefújás után a kiváló hálóőr azt mondta, ennél szebb búcsúban reménykedett, és hozzátette, a záró fordulóban a Bp. Honvéd ellen már nem ő áll a kapuban.

– Sajnos a mérkőzés számomra és a csapat számára sem úgy sikerült, ahogy azt a szurkolók megérdemelték volna – mondta Szűcs a papa-ma.hu oldalon. – Fáj a lelkem, hogy ez történt a csapattal, és hogy búcsút kell intenem a városnak, hiszen annyi minden köt ide. Itt nőtt fel a fiam, itt él a legjobb barátom, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a mostani helyzet ellenére nagyon szép sikereket értünk el. Nagyon szeretem ezt a várost, biztos vagyok benne, hogy gyakori visszajáró leszek. Nem tagadom, rosszul estek azok a hozzászólások, amelyekben azt sugallták, hogy elhagyom a süllyedő hajót, ez egyáltalán nem igaz. Azt tudni kell, hogy igazából évek óta vegetálunk és vannak fizetési problémák, a döntésemet kizárólag édesanyám állapotát szem előtt tartva hoztam meg.

A kapus elmondta: bár még egy mérkőzés hátravan a bajnokságból, számára a Paks ellen befejeződött a pontvadászat, a távolabbi jövővel kapcsolatban pedig nem akart konkrétumokat elárulni.

– A második számú kapusunknak, Horváth Gábor barátomnak nagy köszönettel tartozom, hiszen egész évben odaadóan segítette a munkámat, biztatott, maximálisan odatette magát az edzéseken is. Azt gondolom, már nem az a fontos, hogy az NB I-es mérkőzéseim számát növeljem, hanem egyfajta gesztust gyakorolva arra a döntésre jutottunk, hogy a Honvéd ellen ő is kapja meg a lehetőséget és kezdőként jusson szóhoz. A jövővel kapcsolatban annyit elmondhatok, hogy Budapesten fogok dolgozni, az még nem publikus, hogy hol. De ott már nem arról fog szólni a történet, hogy első számú kapus leszek, hanem elsősorban az edzői pályába szeretnék belekóstolni. Annyit még elmondhatok, hogy első osztályú klubról van szó.

Olvasói sztorik