NB I

Hat év után elbúcsúzott a Pápa

A Lombard FC hazai pályán 4-0-ra kikapott a Pakstól, ezzel eldőlt, hogy kiesik az NB I-ből.
OTP Bank Liga, 29. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Paksi FC 0-4 (0-2)
Pápa, 220 néző. Játékvezető: Iványi
Pápa: Szűcs L. – Juhász D., Csizmadia, Bogunovics, Frizoni (Schmid, 76.) – Randelovics (Csilus T., 57.), Sluka, Nagy T., Stieber A. – Seye, Waltner (Popin, 57.). Edző: Kovács László
Paks: Molnár P. – Vági, Rodenbücher, Gévay, Szabó J. – Kesztyűs (Kiss T., 79.), Kecskés – Könyves (Balázs Zs., 65.), Bertus, Bartha (Hahn, 65.) – Haraszti. Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Kecskés (18.), Haraszti (34.), Vági (64.), Hahn J. (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Paks ellen játszotta szezonbeli utolsó hazai mérkőzését az egyelőre licenc nélküli Lombard FC, és ki tudja, mikor rendeznek legközelebb élvonalbeli mérkőzést Pápán, ha rendeznek egyáltalán… Ezúttal búcsúzott a közönségtől Szűcs Lajos, a 41 éves kapus családi okok miatt kilenc és fél év után távozik, és Budapestre költözik.

Az első nagy változás a pápai labdarúgásban már a kezdő sípszó előtt megtörtént, ugyanis az eddig megszokott Lombard helyett Pápát kiáltottak az éljen-éljen során a hazai játékosok. Élvezetes, sok helyzetet hozó volt az első bő fél óra. Először egy szöglet után Nagy Tamás tette kapura a labdát, de Molnár Péter kiütötte. A másik oldalon egy szöglet után Gévay fejelt kapura, Frizoni a gólvonalról tisztázott.

Újabb három perc múlva egy eladott labdára csapott le Seye, szemben volt a kapussal, de 14 méterről Molnárt találta el. A 18. percben a forduló egyik legszebb gólját láthatta a 220 néző: Vági András a tizenhatos vonalán keresztbe passzolt, Kecskés pedig futtából óriási gólt bombázott a bal felső sarokba. Szűcs Lajos úszott a levegőben, de nem érhette el labdát (0-2).

A harmincadik percben az első pápai szögletre Molnár rosszul mozdult ki, ám Seye a kapufára fejelt. Három perc elteltével 24 méterről végezhetett el szabadrúgást a Paks, és Haraszti Zsolt a szétnyíló sorfal tagjai között laposan a hálóba lőtt (0-2).

A második fékidőben a Pápa mindent elkövetett, hogy legalább a becsületgólját megszerezze, egy jó beadás után például Seye a kapu jobb felső sarka fölé kanalazta a labdát. A 64. percben egy gyors paksi akció végén Haraszti lövését Szűcs Lajos kivédte, a kipattanóra azonban Vági András érkezett a leggyorsabban, és a hosszú sarokba lőtt (0-3). A 85. percben láthatta az utolsó NB I-es gólt a Perutz-stadion közönsége: a tizenhatos sarkánál Hahn János becsapta Juhász Dánielt, majd egy jó csel után, éles szögből, 11 méterről a hosszúba lőtt (0-4).

A Pápa agóniájának jellemzője a 91. perc eseménye, ugyanis az egyperces hosszabbítás lejárta előtt 14 másodperccel kialudtak a fények a reflektorokból… Ezzel a súlyos vereséggel eldőlt, hogy a pápaiak már matematikailag sem maradhatnak benn az élvonalban.

Olvasói sztorik