nb2
NB II

Élre állt a Gyirmót az NB II-ben

Elmosta a vihar a Szeged–Soroksár meccset; Szűcs Lajosnak négyszer köszönt be a Zalaegerszeg.

Kapcsolódó cikkek

Öt mérkőzést rendeztek szombat délután a másodosztályban.

Közülük egyet nem sikerült lejátszani: a Szeged–Soroksár találkozó vihar miatt a 28. percben, 1-0-s hazai vezetésénél félbeszakadt.A Balmazújváros odahaza egy hajrágóllal győzte le a Vácot, míg Csákváron ötgólos meccset rendeztek: a Szigetszentmiklós 2-1-es hátrányból nyert 3-2-re.

A Sopron–Mezőkövesd rangadó nem hozott gólt, csak egy piros lapot: a 91. percben Nánási Balázs gyűjtötte be második sárga lapját, így a Mezőkövesd emberhátrányban fejezte be a találkozót. A Siófok Kisvárdára látogatott, de pont nélkül tér haza a hosszú túráról: a hazai együttes már az első félidőben 2-0-s előnyre tett szert, amit meg is őrzött a találkozó végéig.

19 órakor három találkozó vette kezdetét. A Szolnok hiába állt fel 2-0-s hátrányból hazai pályán, a Budaörs végül elvitte a három pontot a Tiszaligetből (2-3). A Mezőkövesd és a Balmazújváros mellett a Gyirmót maradt még veretlen: Bene Ferenc csapata Simon-gólokkal nyert 3-0-ra Ajkán, és élre állt a másodosztályban.

Óriási hazai fölénnyel telt a Zalaegerszeg–Dunaújváros rangadó első felvonása, a hazaiak 13 kapura lövéssel kísérleteztek, a vendégek viszont mindössze egyszer. A 23. percben érett góllá a fölény: Bedi szabadrúgására Gyagya érkezett, és négy méterről a kapuba pofozta a labdát (1-0). A 32. percben Forgács beadása után a hosszú oldalon Daru érkezett, és az ötösről a kapuba lőtt (2-0). Újabb kilenc perccel később ismét Daru érkezett egy beadásra, és ezúttal három lépésről okosan a földre fejelt, a labda pedig a kivetődő Szűcs Lajos mellett a hálóban kötött ki (3-0). Ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten vezetett a ZTE.

A fordulás után visszavett a tempóból a hazai csapat, így a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, gólt mégis a ZTE szerzett: a 86. percben Bedi szögletét Nagy Tamás nyolc méterről fejelte a hálóba, kialakítva ezzel a végeredményt. A játék minden elemében jobb volt a házigazda, amely teljesen megérdemelten nyert – tudósított a helyszínről Unger Richárd.

NB II, 4. forduló

Zalaegerszegi TE FC – Dunaújváros PASE 4-0 (3-0)

Gólszerzők: Gyagya (23.), Daru (32., 41.), Nagy T. (86.)

FC Ajka – Gyirmót FC 0-3 (0-1)

Gólszerzők: Simon András (40.), illetve Simon Attila (74., 89.)

Szolnoki MÁV FC – Budaörsi SC 2-3 (1-2)

Gólszerzők: Nagy I. (33., 48.), illetve Szabó V. (3.), Bogáti (30.), Hegedűs J. (65.)

Kisvárda-Master Good – BFC Siófok 2-0 (2-0)

Gólszerzők: Cseri T. (29.), Lázár Zs. (39.)

Soproni VSE – Mezőkövesd-Zsóry FC 0-0

Kiállítva: Nánási (91. – Mezőkövesd)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Vác FC 1-0 (0-0)

Gólszerző: Németh Á. (81.)

Aqvital FC Csákvár – Szigetszentmiklósi TK-Erima 2-3 (1-0)

Gólszerzők: Mihály D. (20.), Bakos (63.), illetve Kovács J. (61.), Gulyás M. (67.), Nagy O. (74.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Soroksári SC 1-0 (1-0) – félbeszakadt

Gólszerző: Király P. (24.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik