NB II

Bejelentették Szűcs Lajos érkezését

A Pápáról távozó rutinos kapus elárulta, miért a Dunaújvárost választotta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonaltól búcsúzó Dunaújváros PASE szakmai igazgatója, Dobos Barna hétfőn elmondta, hogy szerződtetik a Lombard Pápától távozó Szűcs Lajost. A hírt kedden a klub hivatalos honlapja is bejelentette.

Szűcs Lajos pályafutása követendő lehet a fiatal játékosok számára is. A háromszoros magyar válogatott kapus karrierje Újpesten kezdődött, ahol magyar bajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett. A liláktól került Németországba, az 1. FC Kaiserslautern csapatához, amellyel német bajnok lett. Hazatérését követően a Ferencvárost erősítette, amellyel kétszeres magyar bajnok, háromszoros bajnoki ezüstérmes, kétszeres Magyar Kupa-győztes, magyar Szuperkupa-győztes volt. A sikeres ferencvárosi pályafutás után 2009-ben Pápára igazolt. Innen érkezett a klubhoz – írja a dpase.hu.

– Az utóbbi három évben folyamatosan figyeltem, hogy a Dunaújváros az NB III-tól kezdve milyen tudatosan építkezik. Szimpatikus volt a vezetők akkori célkitűzése, hogy egy stabil másodosztályú csapat kialakítása a feladat. Ehhez képest az NB I-be került az együttes. Az azonban biztosan csalódást okozott mindenki számára, hogy nem sikerült a bennmaradás. Most újabb kihívások következnek. A közvetlen kapcsolat a bajnokság végeztével jött létre köztem és a klub között. Örültem, hiszen olyan csapathoz kerültem, amelynek évekre előremutató tervei vannak. Az igaz, hogy több megkeresésem is volt, mind az NB I-ből, mind az NB II-ből, de ezek közül a Dunaújvárosé volt a legszimpatikusabb. Ennek oka egyértelműen az, hogy hosszútávú együttműködésben gondolkodunk.

Szűcs Lajosnak kettős szerepet szán a vezetőség, hiszen a játék mellett edzői szerep is vár rá.

– Elsősorban a pályán kell segítenem a most kialakuló, több fiatallal felálló csapatot, ahol a teljesítményem mellett a tapasztalatommal is pluszt nyújthatok. A kapusposzt egy speciális feladat, amelyre meg kell tanítani a gyerekeket. Ennek céljából veszek részt Milinte Árpáddal, Sági Csabával és Molnár Istvánnal együtt ebben a folyamatban. A kapusok képzésére azért van szükség, mert a modern, mindig megújuló futball világában nagy szükség van a jól képzett játékosokra. Arról a szakemberek elég sok vitát folytatnak, hogy ezt a képzést hány éves kortól kell elkezdeni, de véleményem szerint, ha egy kisgyermek saját magától a játékban beáll a kapuba – én is ilyen voltam –, akkor benne ezt kell megerősíteni. Ehhez olyan edzőkre van szükség, akikre példaképként tekinthetünk. Nekem ez megadatott Kovács László személyében – nyílatkozta Szűcs Lajos.

Olvasói sztorik