NB I

Szűcs Lajosnak is gólt lőtt Tischler Patrik

A Puskás Akadémia 1-0-ra győzött a másodosztályú Dunaújváros elleni edzőmeccsen, Pálhalmán.
Felkészülési mérkőzés
Dunaújváros PASE – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Pálhalma. Játékvezető: Kovács J. Z.
DPASE: Szűcs L. (Dániel Cs., 61.) – Vaskó T., Burucz (Koval, a szünetben), Villám, Sárközi N., Jakab D. (Gránicz, 72.), Géresi (Király B., a szünetben), Petneházi (Szellák, 72.), Magasföldi (Tóth T., 61.), Orosz M., Fejős (Tóth Cs., a szünetben). Edző: Artner Tamás
Puskás FC: Pogacsics – Fodor F., Kelics, Herceg, Dinjar – Fiola, Márkvárt, Pauljevics, Pekár, Sallai – Tischler. Cserék: Lencse, Nagy Zs., Polonkai, Tar Zs., Hudák, Lorentz, Makrai. Edző: Robert Jarni
Gólszerző: Tischler (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A pálhalmai Agrospeciál Sporttelep adott otthont az élvonalbeli Puskás Akadémia és a másodosztályú Dunaújváros PASE felkészülési mérkőzésének szombat délután.

A házigazdák jól kezdték a találkozót, hiszen a hetedik percben Jakab Dávid tesztelte a felcsútiak kapusát. A tempóval és az agresszivitással is minden rendben volt, hiszen a Puskás FC tíz perc elteltével teljesen beszorult saját térfelére. Jakab lőtt ismét, de a veszélyesen levágódó lövés lepattant a védelemről. A szögletet követően Petneházi lőtt, Pogacsics védett.

Az első veszélyes akciót a 19. percben vezette a vendégcsapat, a végén Pekár László lőtt centikkel a kapu mellé. Az első félidő közepétől kiegyenlítődött a küzdelem, de a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben egészen a 29. percig. Akkor a hazai kapu előtt pattogó labdába Tischler piszkált bele, de Szűcs Lajos még a gólvonal elől kiütötte a labdát.

A negyedik újvárosi szöglet végén Vaskó Tamás fejese szállt el a kapu fölött. A hajrában Magasföldi szabadrúgása 18 méterről kaput talált, de Pogacsics szép mozdulattal kiütötte a labdát. Az első félidőben többet veszélyeztetett a DPASE, több igazi védeni valója volt Pogacsics Krisztiánnak volt, de gól nem született.

Dunaújváros – Puskás AkadémiaFelkészülési mérkőzés

Posted by Dunaújváros PASE on 2015. július 11.

Az 54. percben ajtó-ablak lehetőséget dolgoztak ki az újvárosiak: Magasföldi passzolt keresztbe Királynak, aki hatalmas ziccerben a kapufa mellé gurított. A 61. percben szinte a semmiből szerzett gólt a Puskás: egy bal oldali akció végén jól tekeredett középre a beívelt labda, amelyet Szűcs Lajos ért el, Tischler viszont igen, és közelről passzolt a kapuba (0-1).

A folytatásban ismét egyenrangú csapatok játéka zajlott a pályán, küzdelmes mezőnyjátékkal. A második félidő közepén sorcserét hajtott végre Robert Jarni, aki az összes cserejátékosát harcba küldte. Talán a cseréknek és a melegnek volt köszönhető, hogy a játék tempója és színvonala is visszaesett. Tóth passza került a tizenhatos vonalán álló Szellák elé, aki gyengén gurított kapura. Ez volt a találkozó utolsó momentuma, így a végén a Puskás örülhetett – tudósított a dpase.hu.

Olvasói sztorik