NB II

Most jön a legfontosabb meccs

Bajzát Péter elképzelhetőnek tartja, hogy kicsit dekoncentráltak lettek a nagy előny tudatában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombat este a Siófokot látta vendégül a listavezető Nyíregyháza a másodosztály 27. fordulójának rangadóján. A hazaiaknak az volt a céljuk, hogy egy győzelemmel matematikailag is biztosítsák a feljutásukat, és azt sem titkolják, hogy mindezt a bajnoki címmel karöltve szeretnék elérni. A szintén feljutásért küzdő Siófok ellen csak 2-2-re futotta a Spartacus erejéből, így továbbra is várat magára az élvonalbeli tagság ünneplése, hiszen a második helyen álló Dunaújvárossal szemben már csak négy, a harmadik helyezett Gyirmóttal szemben pedig kilenc pont az előnyük.

A Rangadó.hu megkereste a Nyíregyháza húszgólos támadóját, Bajzát Pétert, aki elmondta, hogy bajnokaspiránshoz méltóan kezdték a Balaton-partiak elleni meccset, a második félidőt azonban érthetetlen okokból elrontották.

– Úgy gondolom, az első félidőben úgy játszottunk, ahogy egy bajnokesélyes csapatnak kell – kezdte Bajzát Péter. – Támadtunk, helyzeteink voltak, és szép gólokat rúgtunk. Teljesen kézben tartottuk a meccset, de érthetetlen okok miatt a második félidőre egészen máshogy mentünk ki. Meg is lett ennek az eredménye, a Siófok ránk jött, inkább ők játszottak, és sikerült is egyenlíteniük. Felemás összecsapás volt.

Az éllovas nyírségiek utoljára március végén nyertek bajnoki mérkőzést, a Siófok elleni volt a hatodik meccs zsinórban, amelyen nem tudták győztesen elhagyni a pályát. A rutinos támadó elképzelhetőnek tartja, hogy néhány csapattársa kicsit dekoncentráltabb lett a korábban kiharcolt tetemesebb pontelőny tudatában.

– Mi sem tudjuk, milyen okból nem sikerült nyernünk mostanában. Ha tudnánk, akkor biztosan változtattunk volna. Bízom benne, hogy megszakad ez a hatmeccses rossz széria, és a hétvégén már máshogy fogunk felállni. Elképzelhető, hogy voltak olyan játékosok, akik kicsit dekoncentráltabbak voltak a nagyobb előny tudatában.

Három fordulóval a vége előtt a Nyíregyháza előnye már csak négy pont az üldöző Dunaújvárossal szemben, ezért a nyírségieknek mindenképp szükségük lenne a formajavulásra. Bajzát már a következő fordulóban, a bennmaradásért küzdő Kisvárda legyőzésével szeretne bajnoki címet és feljutást ünnepelni.

– Természetesen oda kell nagyon figyelnünk a hátralévő fordulókban, de a legfontosabb a következő meccsünk. Utána majd meglátjuk, hogyan alakul. Nagyon fontos lesz, hogy a hétvégi meccsről győzelemmel térjünk haza. A Kisvárda a kiesés ellen küzd, így ebből a szempontból ez egy hatványozottabban nehéz mérkőzés lesz – mondta végül Bajzát Péter.

Olvasói sztorik