NB II

Hajrágóllal nagy siker

Az NB II 26. fordulójában: Szolnok–Nyíregyháza 1-0.
NB II, 26. forduló
Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC – Nyíregyháza Spartacus 1-0 (0-0)
Szolnok, 300 néző. Játékvezető: Szőts
Szolnok: Pokorni – Rokszin (Mundi, 77.), Racskó, Zvara, Mile (Hamar, 74.) – Lengyel B., Papucsek, Vári, Zsolnai (B. Tóth, 64.) – Fritz, Zsótér. Edző: Kis Károly
Nyíregyháza: Balogh J. – Jánvári, Szokol, Rubus, Paku – Sándor I. (Ulvicki, 81.), Kis R. (Kákonyi, 86.), Csordás, Gengeliczki – Pákolicz (Huszák T., 86.), Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Papucsek (87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyíregyháziak pontot akartak szerezni Szolnokon, hogy matematikailag is biztosítsák az élvonalba jutásukat. A hazaiak számára viszont csak a három pont megszerzése volt üdvözítő, hiszen a kiesés elkerüléséért nagy csata zajlik az alsóház csapatai között.

Az első félórában főként mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A Nyíregyháza lépett fel kezdeményezően, és Bajzát Péter, valamint Sándor István előtt is adódott lehetőség. Az esőtől áztatott pályán küzdöttek a csapatok becsülettel, és helyenként a feltámadó szél is nehezíti a játékosok dolgát. A Szparit ezúttal is elkísérték szurkolók, és már annak tudatában buzdították a csapatot, hogy a rivális Dunaújváros és Siófok is kikapott. A csúszós talaj ellenére kevés a távoli lövés, pedig az első félidő végén szinte folyamatosan a vendégeknél volt a labda. Gól azonban nem esett.

A fordulás után is kevés volt a helyzet. Szolnoki részről Zsótér és Mile próbálkozott távolról, míg nyíregyházi részről Pákoliczot szerelték az utolsó pillanatban. Bajzát végezhetett el egy szabadrúgást, ám Pokorni bravúrral hárított, majd egy szögelt után Gengeliczki fejelt veszélyesen. A hajrát megnyomta a Szpari, de Ulvicki fejesét is fogta a hazai kapus. A 87. percben viszont váratlanul gólt szerzett a Szolnok: egy szabadrúgás szállt középre, és Papucsek csúsztatott a kapuba (1-0). A hátralévő időben már nem sikerült egyenlíteniük a látogatóknak, így vereséget szenvedtek, és a feljutás kérdése csak a Siófok elleni hazai meccsen dől el – tudósított a Nyíregyháza Spartacus honlapja.

– Az első félidőben a Szolnok nagyszerűen játszott, a nyíregyháziak viszont nagyon mélyen védekeztek. Egy óriási hazai ziccer kimaradt, majd amikor a második felvonásban kissé feljebb jött a vendégcsapat, kiegyenlítetté vált a játék. Látszott, hogy egygólos meccs lesz, és a hajrában meg is született az egyetlen találat, amiben szerintem a kapus némileg benne volt, mert a tizenhatosról nem illik fejesből gólt kapni. Szerintem ikszre játszottak a nyíregyháziak, mert akkor matematikailag eldőlt volna a feljutásuk, amit szerintem így sem fenyeget veszély. Megérdemelt a Szolnok sikere, mert jól futballozott, főleg az első félidőben. Az alacsony, fürge játékosai nagyszerűen éltek a nedves, csúszós talajon. Nem látszott a két csapat közti helyezésbeli különbség – mondta a Rangadó.hu szakértője, Romanek János, a Szolnok korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik