NB II

Kikapott a listavezető

Az NB II 23. fordulójában: Nyíregyháza–Sopron 0-1.
NB II, 23. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Soproni VSE-GYSEV 0-1 (0-0)
Nyíregyháza. Játékvezető: Kovács Z.
Nyíregyháza: Balogh J. – Jánvári, Polényi, Rubus (Kákonyi, 58.), Máté J. – Rezes, Sándor I. (Kis R., 58.), Csordás, Törtei – Huszák, Pákolicz (Szilágyi, 68.). Edző: Lucsánszky Tamás
SVSE: Halasi – Fazakas G., Horváth A., Baranyai, Maráczi – Varga G., Deme, Németh L., Szabó L. (Faggyas, 57.) – Gaál (Szabó Zs., 88.), Erdélyi (Fazekas N., 84.). Edző: Supka Attila
Gólszerző: Deme (tizenegyesből 55.)
Kiállítva: Varga G. (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A listavezető Nyíregyháza a szebb napokat is látott, jelenleg a kiesés elkerüléséért küzdő Sopront fogadta az NB II 23. fordulójában.

Pontatlan játék jellemezte a csapatokat az első percekben, így nem is alakult ki veszély a kapuk előtt. A Nyíregyháza hamar magához ragadta az irányítást, de fölénye meddőnek bizonyult. Az első lövést a vendégek jegyezték: a 12. percben Deme lőtt húsz méterről fölé – tudósít az onlajnok.com.

A Nyíregyháza támadott, a vendég csapat pedig szervezetten védekezett. Ritkán voltak munkában a kapusok: a 34. percben Fazakas lőtt a tizenhatos előteréből, Balogh azonban vetődve hárított. Némileg fordult a játék képe, négy perccel később ugyanis ismét a Sopron veszélyeztetett: Balogh János azonban Szabó László lövésénél is a helyén volt.

Rezes lövésével indult a második félidő: nem sokkal az újrakezdés után tesztelte Halasit, aki csak másodjára tudta megfogni a labdát. Az 54. percben Deme esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. A támadó felállt, majd ismét összeakaszkodott védőjével. A második esetet már befújta a játékvezető, a sértett pedig az alsó sarokba helyezte a megítélt büntetőt (0-1).

Borzolta a hazai kedélyeket a játékvezető ítélete, a közönség ennek hangot is adott. A hajrához közeledve ismét Balogh volt munkában: ezúttal Németh László lövését hatástalanította. A 76. percben Rezes próbálkozott lövéssel, de Halasi vetődve védett.

A 79. percben az addig is fölényben játszó Nyíregyháza emberelőnybe került: Varga Gábor kapta meg második sárgáját a vendégeknél. A hajrára teljesen beszorult a Sopron, de tíz emberrel is megtartotta előnyét, így nagy meglepetésre legyőzte a listavezetőt.

– Az első félidőben támadgatott a Nyíregyháza, amely győzni akart, volt is egy-két lehetősége, de hiányzott az átütőerő – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza egykori kiváló játékosa. – A szünet után is gyengébben futballozott a megszokottnál a Szpari, nem ment a játék. Az ellenfél egy tizenegyesből megszerezte a vezetést, ezáltal a hazaiak görcsössé váltak, Bajzát Péter nagyon hiányzott tőlük. A szervezett Sopron a védekezésre koncentrált, és próbált kontrákat vezetni. Összességében megérdemelten vitte el a három pontot, attól függetlenül, hogy végig a Nyíregyháza irányított, de a második félidőben nem is volt gólhelyzete.

Olvasói sztorik