NB II

Eseménydús döntetlen

A listavezető Nyíregyháza 2-2-t játszott a vendég Gyirmóttal az NB II 25. fordulójának nyitómeccsén.
NB II, 25. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Gyirmót FC 2-2 (1-2)
Nyíregyháza, 1000 néző. Játékvezető: Lovas
Nyíregyháza: Balogh J. – Jánvári, Polényi, Törtei, Paku (Sándor I., 66.) – Huszák, Kákonyi (Kis R., 72.), Csordás (Szilágyi P., 90.), Gengeliczki – Pákolicz, Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
Gyirmót: Somogyi – Hajba, Balog Z., Lázár P., Farkas Márk – Papp K., Madarász M. – Cseri T. (Farkas Máté, 73.), Magasföldi (Graszl, 86.), Sós M. (Andorka, 60.) – Oross. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Farkas Márk (öngól 27.), Gengeliczki (91.), illetve Cseri T. (44., 45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A listavezető, ám az elmúlt három bajnoki meccsén nyeretlen Nyíregyháza, valamint a remek formában lévő, utóbbi öt találkozóját megnyerő Gyirmót meccsével kezdődött a másodosztály 25. fordulója péntek délután. A szabolcsiaktól Máté János, Molnár Marcell, Rezes László és Szokol Zsolt is hiányzott, a látogatóknak Beliczky Gergő, Erős Gábor, Fejes János, Illés Gyula és Kardos Norbert játékát kellett nélkülözniük.

A győriek egy héttel ezelőtt úgy verték négy góllal a Vasast, hogy masszív védekezésből hatékony ellentámadásokat vezettek, és egy az éllovas otthonában is jó taktikának tűnt. A hazaiak kezdtek veszélyesebben, volt egy-két ígéretes próbálkozásuk, de a hetedik percben egy villámgyors kontra végén Oross lőtt a kapu mellé a vendégek részéről. Ezután Cseri tökéletes beadását Sós Márkó nagy helyzetben a kapu mellé lőtte. A 18. percben Madarász Márk lőtt 17 méterről a kapufa mellé.

Nem fékezett a Gyirmót: Madarász remek beadását a becsúszó Oross a kapufa mellé lőtte. A 27. percben Bajzát Péter a tizenhatoson belül szépen tartotta meg a labdát, sarokkal Pákolicz elé pöccintett, akinek a beadása a menteni igyekvő Farkas Márk lábáról a hálóba került (1-0). A 39. percben Bajzát egy szép szóló végén éles szögből ellőtte a labdát keresztbe a kapu előtt. Az öngól megfogta a Gyirmótot, amely csak a szünet előtt kezdett ismét éledezni, de akkor egy perc alatt két gól is összejött: előbb Papp Kristóf pontos beadását Cseri Tamás fejelte a hálóba, majd Oross Márton passza után szintén Cseri kapta a labdát, egy kiváló csellel megbolondította Polányit, és a kapuba bombázott (1-2).

A fordulás után Bajzát lőtt a keresztléc fölé. A 49. percben egy szabadrúgás után Lázár Patrik fejelt a keresztlécre. Az 54. percben Magasföldi szabadrúgása csattant a kapufán. Három perccel később Oross veszélyes kísérletét Balogh János kiütötte, majd érkezett Cseri, de az ő közeli próbálkozását is fogta a kapus. Továbbra is eseménydús volt a meccs: egy hazai szabadrúgást Csordás fejelt fölé. A 61. percben Oross szép szólója és remek beadása után Andorka fejelt, de Balogh János védett, aztán Magasföldi tekert a kapu mellé.

A hazaiak mezőnyfölénybe kerültek, ezért a győrieknek leginkább a védekezésre kellett figyelniük. Több ígéretes lehetőséget is kidolgozott a listavezető, a 82. percben Sándor István a keresztlécre bombázott. A 91. percben Kis Róbert szögletét Gengeliczki fejelte a kapuba (2-2).

A bajnokaspiráns nyíregyháziak rossz sorozata tehát folytatódott, immár négy meccset számlál a nyeretlen szériájuk, legutóbb egy hónapja tudtak győzni. A Gyirmót továbbra is remekel: nyolc mérkőzés óta veretlen, de megszakítás nélküli hatodik sikerét nem tudta megszerezni.

– Az első félidőben mindkét csapat a biztonságra törekedett elsősorban, ezért keveset forogtak veszélyben a kapuk – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza korábbi kiváló játékosa, jelenleg utánpótlásedzője. – A gól előtt volt két nagy lehetőségük a vendégeknek, majd a szokásos koreográfia végén, kis szerencsével vezetést szerzett a Nyíregyháza. A Gyirmót játékában néha-néha benne volt a veszély, és egy érthetetlen rövidzárlatot kihasználva sikerült fordítani a szünet előtt. Szinte csak küzdelem folyt a pályán a második felvonásban, helyzetek nélkül, talán egy-egy nagy lehetőség volt mindkét oldalon. A legvégén kialakult az igazságos döntetlen. A négy nyeretlen meccs során a Gyirmót volt a legjobb, legmasszívabb ellenfele a Szparinak. Harcos, jól felkészített csapat a győri, ez értékes egy pont a hazaiak számára, mert ebben a meccsben nem volt benne a győzelem.

Edzői értékelések

Lucsánszky Tamás, Nyíregyháza: – Elrontottuk az első félidő végét, mert előnnyel kellett volna a szünetre mennünk. Egy-nulla után nem kellett volna ennyire nyitva hagynunk a védelmünket, de a tét miatt nem tudom elmarasztalni a csapatomat. Nem hiszem, hogy jóllakott lenne a csapat. Nem játszottunk jól, de ez talán a tét miatt is volt. Az első félidőben az történt, amit a Gyirmót akart, mégis sikerült vezetést szereznünk, és ez mutatja meg az igazi erőnket. Sajnos nem tudtuk megtartani az előnyünket a szünetig, és ez volt a fordulópontja a mérkőzésnek.

Sisa Tibor, Gyirmót: – Úgy gondolom, elvesztettünk két pontot, mert több helyzetünk volt. Rúgtunk két kapufát, a Nyíregyháza csak egyet. Leginkább azt sajnálom, hogy mostanra elfogytunk. Hét játékosom kidőlt a sorból sérülés miatt. Ma hat fiatal játékos lépett pályára, pedig csak egyet kellett volna játszatnom. Nagyon szépen helyt álltak a fiataljaink és a rutinos játékosaink is, nem lehet rájuk panasz. Idegenben egész jó játékot produkáltunk. Jövőre szeretnénk feljutni. Gyirmóton volt egy nagy koncepcióváltás, mert saját nevelésű fiatalok építünk be a csapatba. Ez is az egyik specialitásom, hogy a fiatalokat hozzáillesztem a rutinos játékosokhoz. Most már kialakult egy egész jó egyveleg. Játékminőségben is nagyon jó teljesítményeket hoznak a játékosaim. Sajnálom, hogy a kilencvenkettedik percben kaptunk gólt egy figyelmetlenség miatt. Ilyen a labdarúgás. Maximálisan meg kell dicsérnem a játékosaimat. Mindent megtettek a győzelemért. A Nyíregyháza otthonában senki nem fog ennyi helyzetet teremteni. Sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk a három pontot.

A szombati program:

17 óra: FC Tatabánya – Kozármisleny FC

17 óra: FC Ajka – Szigetszentmiklósi TK-Erima

17 óra: Dunaújváros PASE – Kisvárda-Master Good FC

17 óra: Békéscsaba 1912 Előre FC – FGSZ Siófok

17 óra: Ceglédi VSE – Soproni VSE-GYSEV

18 óra: Vasas FC – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC

18 óra: Zalaegerszegi TE FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

Olvasói sztorik