NB II

Kettővel vezettek, mégsem nyertek

Az NB II 27. fordulójában: Nyíregyháza–Siófok 2-2.
NB II, 27. forduló
Nyíregyháza Spartacus – FGSZ Siófok 2-2 (2-0)
Nyíregyháza, 3000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Nyíregyháza: Balogh J. – Jánvári, Szokol, Gengeliczki, Rezes (Pákolicz, 90.) – Paku (Ulvicki, 84.), Sándor I., Kákonyi (Huszák, 76.), Rubus, Csordás – Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
Siófok: Tajti – Tímár, Futó, Ivancsics (Bogáti, 83.), Papp Sz. (Fehér Zs., 35.) – Nagy D., Vass M., Pécseli, Papp M. – Dajics (Horváth P., 64.), Fülöp N. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Rezes (4.), Bajzát (23.), illetve Horváth P. (72., 79.)
Kiállítva: Horváth P. (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hetek óta gyengélkedő Siófokot fogadta a bajnokjelölt Nyíregyháza a másodosztály 27. fordulójában. A listavezető szabolcsiak egy győzelemmel matematikailag is biztosíthatták volna a feljutásukat, csakhogy az elmúlt hetekben hasonlóan rosszul szerepeltek, mint aktuális vendégeik.

A negyedik percben Sándor István beadását Rezes László két méterről a kapuba fejelte (1-0). A 21. percben Bajzát lőtt meg kapásból egy visszatett labdát 18 méterről, de Tajti bravúrral leért és védett. Két perccel később Bajzát kapott remek kiugratást, a védő nem érte utol, így 14 méterről laposan a hálóba lőtt (2-0). A 34. percben Fülöp Noel az ötösről fejelhetett, de Balogh János visszavetődve nagyot védett. A 39. percben Nagy Dániel lőtt 17 méterről, de Balogh jól vetődve ezt is szépen védte. Az első felvonásban nagyrészt az történt a pályán, amit a hazai csapat akart, megérdemelten vezetett.

A fordulás után a Siófok birtokolta többet a labdát, de helyzete eleinte egyik csapatnak sem volt. Aztán a 72. percben Ivancsics szöglete után Horváth Péter négy méterről fejelt a kapuba (2-1). A 79. percben ugyancsak Horváth lőtt laposan, 19 méterről, és Balogh János már nem érte el a kapuba tartó labdát (2-2). A csereként beálló és duplájával egyenlítő Horváth Péter idő előtt távozott, mert a 88. percben megkapta második sárga lapját – tudósított az onlajnok.com.

A döntetlen azt jelenti, hogy a Nyíregyháza továbbra sem mondhatja magát biztos feljutónak, bár ez már csak matematika…

– Az első félidőt parádésan, góllal kezdte a Nyíregyháza, amely szemre is tetszetősen játszott, nem csak ívelgetett. Megszerezte a második gólt, és összességében is több helyzete volt. Ami a második félidőben történt, az érthetetlen. Javult a Siófok, és majdnem végig a hazai térfélen pattogott a labda. A Szpari szinte végig védekezett, és bár a vendégek nagy helyzetekig nem jutottak, de benne volt gól a játékukban. Be is következett, amitől tartani lehetett, előbb egy, majd egy szép átlövés siófoki gólt hozott, a Nyíregyháza viszont talán csak egyszer jutott el ellenfele kapujáig. Kifogástalan játékvezetés mellett zajlott a meccs, de a közönség nagyon el van keseredve, mert elúszott a győzelem, és még mindig nincs meg a feljutás – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza egykori kiváló játékosa.

Olvasói sztorik