NB II

Megint nem nyert az éllovas

Az NB II 24. fordulójában: Balmazújváros–Nyíregyháza 2-2.
NB II, 24. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Nyíregyháza Spartacus FC 2-2 (1-2)
Balmazújváros, 600 néző. Játékvezető: Berke
Balmazújváros: Mester – Vachtler (Mokánszki, 82.), Privigyei, Papp, Németh – Nagy R. (Bokros, 14.), Müller (Vólent, 80.), Kónya, Szőllősi – Demjén, Belényesi. Edző: Pajkos János
Nyíregyháza: Balogh J. – Jánvári, Polényi, Gengeliczki, Rubus – Csordás (Kákonyi, 89.), Sándor I., Ulvicki (Paku, 68.) – Huszák (Törtei, 84.), Bajzát, Rezes. Edző: Lucsánszky Tamás
Gólszerzők: Papp (17.), Vólent (92.) illetve Rubus (27.), Bajzát (39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A listavezető Nyíregyházát fogadta az öt meccse nyeretlen, elmúlt három bajnokiján gólt sem szerző Balmazújváros.

Az első percekben magához ragadta a kezdeményezést a házigazda, és ez a hetedik percben majdnem góllá is érett: Szőllősi Ferenc tekert kapura egy szabadrúgást, a jól helyezett lövés a kapufát találta el. Egy perccel később a másik oldalon előbb Rezes lőtte telibe a lécet, majd Csordás találta el a kapufát – derül ki az onlajnok.com tudósításából.

A vendégrohamok után magához tért a hazai együttes, és újfent veszélyes beadásokkal okozott gondot a nyíregyházi védelemnek. A 17. percben aztán már a vezetést is megszerezte a Balmazújváros: Szőllősi adott be egy szabadrúgást, Papp Ferenc pedig a kapuba bólintott (1-0).

A gól után többet volt a labda a hazaiaknál, de a kapuk kevésbé forogtak veszélyben, a mezőnyben folyt a játék. A 27. percben aztán egyenlítettek a vendégek: szintén egy szabadrúgás utáni fejes okozott gondot a kapu előtt, Mesterről éppen Rubus elé pattant a labda, aki négy méterről a léc alá bombázott (1-1). Öt perccel később Szőllősi lőtt kapura egy szabadrúgást, de Balogh János védett. Nem sokkal később ismét Szőllősi veszélyeztetett, de 22 méterről leadott lövése elkerülte a kaput. A félidő hajrájában a sérülése után visszatérő Bajzát Péter szelídített meg egy lecsorgó labdát, és hét méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-2).

Szőllősi Ferenc a második félidőben is aktív maradt: a 49. percben egy megpattanó lövése kerülte el alig a kaput. Az 55. percben Sándor István jegyezte a második félidő első komolyabb nyíregyházi lehetőségét: 23 méteres lövése ment nem sokkal mellé. Kicsivel később Demjén tesztelte Balogh kapust, aki biztosan védte a lövést. A kontra végén Sándor került helyzetbe, de itt is a kapus nyerte a párharcot.

A 63. percben közel került az egyenlítéshez a Balmazújváros: Szőllősi szögletét Kónya fejelte kapura, de Balogh bravúrral védett. A 70. percben Bajzát lőhetett tíz méterről, de kicsivel célt tévesztett. Nem sokkal később Rezes fejelhetett közelről, de ő is elméretezte a kaput.

A hajrában mindent megpróbált a Balmazújváros: előbb Balogh kapus hárított egy lövést a 90. percben, és bár úgy tűnt, ezzel elszálltak a hazai pontszerzési esélyek, Vólent a hosszabbítás második percében nem hibázta el ziccerét, így az utolsó pillanatban ismét fontos pontokat bukott a listavezető (2-2).

Olvasói sztorik