nb2
NB II

Élre állt a Mezőkövesd!

A borsodiak ismét nyertek az NB II-ben, ezúttal a megyei rivális Kazincbarcikát győzték le.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idei negyedik mérkőzését is megnyerte a másodosztály Keleti-csoportjában a Mezőkövesd-Zsóry, amely ezúttal a megyei rivális Kazincbarcika ellen győzött 2-1-re, hazai pályán. A meccsen a három gól mellett három kiállítás is volt!

Szépszámú nézősereg gyűlt össze húsvétvasárnap a mezőkövesdi stadionban, köszönhetően részben annak is, hogy díjtalanul tekinthették meg a megyei rangadót, s annak is, hogy az időjárás délután kegyes volt a futball szerelmeseihez, időnként még a nap is kisütött – tudósít a kovesdisport.hu.

A második támadásból megszerezte a vezetést a házigazda: a balról érkező beadást középen Dobos bólintott a hálóba (1-0). Támadóbbá vált a Kazincbarcika, a látogatók egyre többször játszották át a középpályásokat és a védőket, az első negyedóra végén két lehetőségük is volt, amelyek azonban kimaradtak. A folytatásban leült a játék, kisebb helyzet itt is, ott is adódott, de jobbára a középpályán zajlott a játék. A huszadik percben Hamar Ádám kapott jó labdát, a tizenhatoson belül középre cselezett, az oldalról érkező védő összerúgta a bokáját, a büntető viszont elmaradt.

A 42. percben Szalai Vilmos rántotta le Vólent Rolandot a tizenhatoson belül, fölöslegesen, mert a labda a környéken sem volt. A mezőkövesdi védő megkapta második sárga lapját, ezért ki kellett állnia. A büntetőhöz Jeremiás Gergő állt oda, csupán néhány lépésről futott neki, a kapu baloldalába tartó labdát pedig Szántai Levente szögletre ütötte. A melegítő hazai játékosok közül Bogdány szólt oda az egyik vendégjátékosnak, vagy a játékvezetőnek, Németh Ádám pedig egy trágár visszaszólás után piros lapot mutatott föl neki.

A második félidőt a mezőkövesdiek kezdték, de saját térfélen eladták a labdát, és a negyvenedik másodperc körül Kovács Péter megeresztett egy távoli lövést. A kifelé csavarodó labda szépen vágódott Szántai kezei mellett a kapu bal oldalába (1-1). Támadásban maradt a házigazda, de a rosszul elvégzett szögletek és szabadrúgások nem rejtettek veszélyt magukban. Az egyre rosszabbá váló talaj alaposan megnehezítette mindkét csapat dolgát, a labdát vezetni, pontosan passzolni egyre ritkábban lehetett. A 81. percben mezőkövesdi kontra bontakozott ki a baloldalon, Lipusz mélységi beadására az ötös sarkánál Menougong érkezett, és becsúszva a hosszú sarokba továbbította a labdát (2-1).

A 89. percben Bognár István cselezgetett a tizenhatos előterében, Komlósi Ádám hátrakönyökölt, a játékvezető pedig azonnali piros lappal kiállította a KBSC játékosát. Mivel a Békéscsaba és a Vasas is elbukta az elmúlt két meccsét, a Mezőkövesd élre állt a tabellán.

NB II, 20. forduló

Nyugati-csoport

SVSE-GYSEV-Goldschmidt – MVM Paks II 3-1 (1-1)

Gólszerzők: Horváth A. (57.), Varga G. (74.), Laczkovich (84.), illetve Pap R. (43.)

Szombaton játszották

Puskás Akadémia – Győri ETO FC II 2-0

Kaposvári Rákóczi II – FC Ajka 1-1

Pénteken játszották

Bajai LSE – Szombathelyi Haladás II 2-3 (1-2)

Elhalasztott mérkőzések

BKV Előre – Gyirmót, április 17. szerda, 16 óra

Csákvári TK – Kozármisleny SE, április 17. szerda, 17 óra

Zalaegerszeg–Tatabánya, április 24. szerda, 17 óra

Veszprém–Szigetszentmiklós, április 24. szerda, 17 óra

Keleti-csoport

Mezőkövesd-Zsóry – Kazincbarcikai BSC FC 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Dobos (2.), Menougong (81.), illetve Kovács P. (46.)

Kiállítva: Szalai V. (43.), Bogdány (44.), illetve Komlósi (88.)

Budapest Honvéd-MFA – Újpest FC B 6-1 (4-0)

Gólszerzők: Bobál G. (10., 27.), Pascariu (21.), Holender (31.), Erdélyi (51.), Canzian (68.), illetve Toricska (63.)

Szombaton játszották

Szolnoki MÁV FC – Vasas FC 2-1

Nyíregyháza Spartacus – Békéscsabai Előre 1912 SE 2-1

Dunakanyar-Vác – DVSC-DEAC elmaradt

Elhalasztott mérkőzések

Putnok VSE – Orosháza FC, április 3. szerda, 16 óra

Restart-Ceglédi VSE – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, április 17. szerda, 17 óra

A Ferencvárosi TC II – Szeged 2011 mérkőzést elhalasztották, és egyelőre nincs új időpont kijelölve.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik