NB II

Ne törjön meg a ritmus!

Simon Antal bízik benne, hogy a ZTE-nél megfelelően át tudják vészelni a tétmeccs nélküli időszakot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Pestmegyeifoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pálya alkalmatlansága miatt a ZTE FC a tatabányai klubbal közösen kérte a szombati NB II-es mérkőzés elhalasztását. A nagy mennyiségű hó eltakarítása nehézségekbe ütközik, kézi és gépi erővel sem lehetséges a gyepszőnyeg súlyos sérülése nélkül. A folyamatosan árnyékban lévő déli tribün előtt térdig ér a sár. A mérkőzést április 24-én, szerdán játsszák, most szombaton, a műfüves pályán a Lenti csapatát fogadja a Zalaegerszeg, edzőmeccsen.

A Tatabánya elleni meccsel együtt elmarad Simon Antal bemutatkozása is, hiszen a régi-új edzőt hétfőn nevezték ki Preisinger Sándor utódjának. A legutóbb Egerben dolgozó tréner harmadszor dolgozik Zalaegerszegen, s a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bár jelenleg vannak problémáik, a játékoskeretet összességében alkalmasnak tartja a másodosztályban maradás kiharcolására.

– Ez is jól kezdődik… Mit szól hozzá, hogy elmarad a premierje?

– Nem nagyon tudunk mit kezdeni vele. Huszonöt-harminc centi hó volt a pályán, ami az esőzések miatt elkezdett beleolvadni az egyébként is nagyon mély talajba, ezért még az is kérdéses, hogy a jövő hétre ki tud-e száradni – mesélte Simon Antal. – Olyan szempontból egyébként nem rossz, hogy egy kicsit több időt töltünk a játékosokkal az első tétmeccs előtt, de van egy ritmus, amit felvesz egy csapat, amiben játssza a mérkőzéseket. Nekünk most úgy kell átvészelni ezt az időszakot, hogy ez a ritmus ne törjön meg.

– Mennyire volt ismerős a keret?
– Több olyan játékos volt, akivel még nem dolgoztam együtt, de mérkőzésről sokakat ismertünk. Kétezer-hatból csak Kocsárdi Gergely és Máté Péter maradt, de Vlaszák Gézát, Pavicsevicset, és a többi játékost sem kellett bemutatni. Reméljük, minél hamarabb megtaláljuk a hátralévő tizenkét mérkőzésre az összhangot, céljaink elérésére. A keret megfelelő, még akkor is, ha most vannak problémáink. Három védekező típusú játékos esett ki, Kovács Gergő és Máté Péter eltiltás miatt, illetve Hajdú Norbert sem játszhat. Nem lett volna baj, ha ez nem így történik, de megpróbáljuk megoldani…

– A jövő heti edzésprogramot is átírja az időjárás?
– Bízunk benne, hogy nem kell átírni. Ezen a héten végig műfüvön gyakoroltunk, és szerintem a jövő héten sem lesz olyan füves pálya, ahol gyakorolhatunk. A stadion ki van zárva, de remélem, találunk egy pályát a környéken…

Olvasói sztorik