NB II

Megdöbbent az MLSZ döntésén

Máté Péter fellebbezni fog az ötmeccses eltiltása miatt.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Kedden súlyos büntetést rótt ki az MLSZ fegyelmi bizottsága a Zalaegerszeg két játékosára, Máté I Péterre és Kovács Gergőre. Előbbit öt, utóbbit négy bajnoki találkozóról tiltották el. Mindkét labdarúgót a Gyirmót elleni 2-1-es vereség alkalmával állította ki a játékvezető. Máté tavaly novemberben ötödik sárga után már kapott egymeccses, automatikus eltiltást, de piros lapja a jelenlegi szezonban még nem volt, tehát nem tekinthető visszaesőnek. Mivel a győri meccsen nem azonnali pirossal, hanem második sárgával állították ki, kirívó szabálytalanságról vagy sportszerűtlenségről sem beszélhetünk. A 32 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, fellebbezni fog a szigorú döntés ellen.

– Feltételezem, nem repesett az örömtől, amikor megtudta az MLSZ határozatát…
– Az nem kifejezés, én inkább azt mondanám, hogy teljesen megdöbbentem a döntésen – kezdte Máté I Péter. – Számítottam az eltiltásra, két-, vagy maximum hárommeccses kihagyást saccoltam, de az öt mérkőzést erős túlzásnak érzem. Fellebbezni fogok, ez egészen biztos.

– Hogy történt a kiállítása? Súlyos eset történt?
– Második sárga lap után kaptam pirosat, semmi olyan kirívó eset nem történt, ami miatt ilyen súlyos következményeknek kellene lennie. De bővebben nem is kívánnám kommentálni az eseményeket, megvárnám a fellebbezést.

– Milyen volt maga a találkozó?
– Egy nagyon jó csapattal találkoztunk, az első félidő végéig győzelemre álltunk, de a szünet előtt kaptunk egy gólt. Aztán a második félidőben is sikerült gólt szerezniük a hazaiaknak, mi pedig kinyíltunk, és az ellenfél több helyzetet is kidolgozott a mérkőzés végén. Mondjuk, sikerült gólt szereznünk, de azt les címén érvénytelenítette a játékvezető.

– Milyen formában érzi a csapatot?
– Jól felkészültünk a tavaszi szezonra, az első fordulóban a Győr ellen rengeteg ziccert kialakítottunk, igaz, ezeket nagyrészt kihagytuk. Gyirmóton is úgy léptünk pályára, hogy nyerni akarunk, de megbeszéltük a dolgot, készülünk az Ajka elleni következő mérkőzésünkre. Bízunk benne, hogy jól alakul a folytatás!

Olvasói sztorik