NB II

Visszatért a történelmi személyiség

Rangadó
Rangadó

2013. 03. 26. 08:29

Simon Antal nevéhez fűződik a Zalaegerszeg első és második legjobb eredménye is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Nyugati-csoportjában szereplő ZTE FC szombati veresége edzőváltást eredményezett: felmentették Preisinger Sándort, és délután már a régi-új tréner, Simon Antal irányításával edzett a csapat.

Gyors volt a csere, de nem egy nap alatt jutottak el a döntésig a vezetők, nem a szigetszentmiklósi kudarc indította el a folyamatot. A vereség ellenére a ZTE jobban futballozott, csakhogy az eredmény elmaradt.

Simon Antalnak nem kellett különösebben ismerkednie a környezettel. A 2002-es bajnokcsapat másodedzőjeként élte meg az eddigi legnagyobb zalaegerszegi futballsikert, és a 2007-es bronzérem megszerzésének is tevékeny részese volt. Abban a bajnokságban 23 fordulón keresztül vezette az együttest, amely szinte végig a második-harmadik helyen állt, de amikor egy hullámvölgy után a negyedik helyre kerültek, Nagy Tamás érkezett helyette. A ZTE FC végül a harmadik pozícióban zárt, amely máig a klub történetének második legjobb eredménye.

– Én azt az időszakot is sikerként és pozitív élményként könyvelem el, hiszen Zalaegerszegen lehettem először vezetőedző az élvonalban, amely így már egy kitörölhetetlen emlék – elevenítette fel a múltat a zaol.hu oldalon Simon Antal, aki tavaly az NB II-es újonc Egert az élvonalba vezette, de februárban elköszöntek tőle. – De ha már szóba került, érdekes szezon volt, hiszen nagyon jó őszt produkáltunk, aztán télen többek között Ferenczi István is távozott, és nem tudtuk azt a ritmust tartani, mint előtte. Azonban a ZTE életét figyelemmel kísértem, a kapcsolat azóta sem szakadt meg az itt dolgozókkal, gondolom, ezért is kerülhettem most képbe.

Zalaegerszegen napjainkban az NB II-es tagság zökkenőmentes megőrzése a cél. Az régi-új vezetőedző hangsúlyozta, sokszor nüánsznyi dolgokon múlik a siker és a vereség, ezért most is nehéz megítélni, hogy a csapatnak a jelenlegi pozíciójában, vagy máshol kellene állnia, ezért csak az előttük álló 12 mérkőzésre, azon belül pedig a hétvégi, Tatabánya elleni találkozóra összpontosítanak.

A ZTE FC vezetése azért döntött a váltás mellett, mert abba a veszélyes zónába került a csapat, hogy osztályozóra kényszerülhet a bajnokság végén.

– Eddig is közel voltunk hozzá, de a két legutóbbi vereség még inkább ezt idézte elő – mondta Dézsi Attila ügyvezető. – Nem szerettünk volna belemenni a bizonytalanságba, s reméljük, hogy a szakmai frissítés lendít a csapat szereplésén. Preisinger Sándortól nem köszöntünk el, csak felmentettük a munkavégzés alól. Szeretnénk, ha a klubnál vállalna továbbra is feladatot. Abban maradtunk, hogy pénteken egyeztet az elnökkel.

Preisinger Sándor péntekig nem kíván nyilatkozni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

10 March 2018, Berlin, Germany: Bundesliga football, Hertha BSC vs SC Freiburg at the Olympic Stadium. Hertha coach Pal Dardai before kick-off.
(EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Soeren Stache/dpa - WICHTIGER HINWEIS: Aufgrund der Akkreditierungsbestimmungen der DFL ist die Publikation und Weiterverwertung im Internet und in Online-Medien während des Spiels auf insgesamt fünfzehn Bilder pro Spiel begrenzt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.