NB II

Visszatért a történelmi személyiség

Simon Antal nevéhez fűződik a Zalaegerszeg első és második legjobb eredménye is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Nyugati-csoportjában szereplő ZTE FC szombati veresége edzőváltást eredményezett: felmentették Preisinger Sándort, és délután már a régi-új tréner, Simon Antal irányításával edzett a csapat.

Gyors volt a csere, de nem egy nap alatt jutottak el a döntésig a vezetők, nem a szigetszentmiklósi kudarc indította el a folyamatot. A vereség ellenére a ZTE jobban futballozott, csakhogy az eredmény elmaradt.

Simon Antalnak nem kellett különösebben ismerkednie a környezettel. A 2002-es bajnokcsapat másodedzőjeként élte meg az eddigi legnagyobb zalaegerszegi futballsikert, és a 2007-es bronzérem megszerzésének is tevékeny részese volt. Abban a bajnokságban 23 fordulón keresztül vezette az együttest, amely szinte végig a második-harmadik helyen állt, de amikor egy hullámvölgy után a negyedik helyre kerültek, Nagy Tamás érkezett helyette. A ZTE FC végül a harmadik pozícióban zárt, amely máig a klub történetének második legjobb eredménye.

– Én azt az időszakot is sikerként és pozitív élményként könyvelem el, hiszen Zalaegerszegen lehettem először vezetőedző az élvonalban, amely így már egy kitörölhetetlen emlék – elevenítette fel a múltat a zaol.hu oldalon Simon Antal, aki tavaly az NB II-es újonc Egert az élvonalba vezette, de februárban elköszöntek tőle. – De ha már szóba került, érdekes szezon volt, hiszen nagyon jó őszt produkáltunk, aztán télen többek között Ferenczi István is távozott, és nem tudtuk azt a ritmust tartani, mint előtte. Azonban a ZTE életét figyelemmel kísértem, a kapcsolat azóta sem szakadt meg az itt dolgozókkal, gondolom, ezért is kerülhettem most képbe.

Zalaegerszegen napjainkban az NB II-es tagság zökkenőmentes megőrzése a cél. Az régi-új vezetőedző hangsúlyozta, sokszor nüánsznyi dolgokon múlik a siker és a vereség, ezért most is nehéz megítélni, hogy a csapatnak a jelenlegi pozíciójában, vagy máshol kellene állnia, ezért csak az előttük álló 12 mérkőzésre, azon belül pedig a hétvégi, Tatabánya elleni találkozóra összpontosítanak.

A ZTE FC vezetése azért döntött a váltás mellett, mert abba a veszélyes zónába került a csapat, hogy osztályozóra kényszerülhet a bajnokság végén.

– Eddig is közel voltunk hozzá, de a két legutóbbi vereség még inkább ezt idézte elő – mondta Dézsi Attila ügyvezető. – Nem szerettünk volna belemenni a bizonytalanságba, s reméljük, hogy a szakmai frissítés lendít a csapat szereplésén. Preisinger Sándortól nem köszöntünk el, csak felmentettük a munkavégzés alól. Szeretnénk, ha a klubnál vállalna továbbra is feladatot. Abban maradtunk, hogy pénteken egyeztet az elnökkel.

Preisinger Sándor péntekig nem kíván nyilatkozni.

Olvasói sztorik