NB II

Lesz foci, de nem szép!

Bajzát Péter a listavezető legyőzésével feledtetné a nem túl fényes tavaszi rajtot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a listavezető Békéscsaba együttesét fogadja a Nyíregyháza Spartacus az NB II Keleti-csoportjának huszadik fordulójában. Egyik csapat sem kezdte eredményesen a tavaszi szezont. A hazaiak három meccsükből mindössze egyet tudtak megnyerni, két hete ráadásul edzőváltás is volt a gárdánál, a leköszönő Brekk János helyére Lucsánszky Tamás érkezett. A vendégek számára is rendkívül fontos a szombati találkozó, hiszen egy esetleges vereséggel a Vasas akár le is taszíthatja őket a tabella első helyéről. A Rangadó.hu megkereste a Nyíregyháza télen igazolt csatárát, Bajzát Pétert, aki elmondta, csakis akkor van esélyük a három pont megszerzésére, ha kétszáz százalékon pörögnek.

– Szeretnénk az utóbbi két meccset elfeledtetni a szurkolókkal, illetve saját magunkkal is. Kétszáz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot. A Békéscsaba is hasonló szituációban van, mint mi. Ők sem kezdték túl jól a tavaszi szezont. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Úgy gondolom, hogy inkább küzdelmes, mint látványos találkozó lesz. A körülmények sem adottak ahhoz, hogy szép foci legyen, hiszen a pálya még mindig nagyon havas.

A 31 éves támadó arról is beszélt, hogy a győzelemhez jobban meg kell valósítaniuk azt a taktikát, amelyet a két héttel ezelőtt kinevezett új tréner, Lucsánszky Tamás kér a gárdától.

– Nekünk, játékosoknak pedig, mint említettem, kétszáz százalékos akarattal és hozzáállással kell küzdenünk a győzelemért. Nem szabad, hogy fölénk nőjön a Békéscsaba, minden poszton jobban kell akarnunk a győzelmet, mint az ellenfél. Még azt sem lehet biztosan tudni, hogy megrendezik-e az összecsapást. Azonban biztos vagyok benne, mindkét gárda úgy készül, hogy lesz meccs. Kíváncsian várom a mérkőzést – magyarázta Bajzát Péter, aki azt is megtudtuk, miért nem lépett pályára a múlt heti, Újpest FC B elleni vesztes találkozón két alapemberük: Korolovszky Gábor húzódással bajlódik, biztosan nem lép pályára most hétvégén sem, Bodnár László pedig korábban beteg volt, influenzával küzdött, de ő már rendelkezésre áll.

Be kell rúgniuk a helyzeteket

A vendég békéscsabaiak is vereséggel hangoltak a rangadóra, otthon kaptak ki 3-2-re a télen megerősített Szolnoktól. A viharsarkiak középpályása, Majoros Árpád keze eltört a találkozón, így biztosan kihagyja a szombati összecsapást. A 29 éves játékos a Rangadó érdeklődésére elmesélte, mi is történt valójában.

– Még januárban, az alapozás során törtem el először a kezemet. Begipszelték, és ki is kellett hagynom néhány hetet. Az elmúlt hétvégén pedig egy ütközés során sajnos ugyanarra a kezemre estem rá, és megint eltörött. Remélem, hogy a következő hétvégén már valamilyen műanyagos megoldással ismét tudok játszani, de egyelőre nagyon be van dagadva. A jövő héten már mindenképp a csapat rendelkezésére szeretnék állni – mondta Majoros.

A korábbi Vasas-labdarúgó szerint jobban ki kell használniuk a helyzeteiket ahhoz, hogy nyerni tudjanak Nyíregyházán.

– Ugyanúgy készülünk, mint a többi mérkőzésre. Illetve én sajnos nem ugyanúgy… Bízunk benne, hogy szerencsésebbek leszünk, mint legutóbb. Szeretnénk jobban kihasználni a helyzeteinket, és elkerülni a buta kapott gólokat. Szakmai dolgokba nem szeretnék belemenni, hogy miken kellene változtatnunk a korábbiakhoz képest. Úgy gondolom, ezt a vezetőink megoldják, és bízom benne, hogy nyerünk hétvégén – magyarázta Majoros Árpád.

Hó volt, hó nem volt…

Szerdán még jó húszcentis hótakaró borította a nyíregyházi stadion centerpályáját. Csütörtök délelőtt lapátokkal, gépi és kézi erővel letakarították a játéktérről a havat, így minden akadály elhárult a mérkőzés megrendezése elől. Szombatra ugyan csapadékos időjárást jósolnak a meteorológusok, a pálya azonban jól elvezeti az esőt, így szinte biztos, hogy pályára léphetnek a nyírségiek a Békéscsaba ellen – írja a klub honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik