NB II

Nem visszalépés a másodosztály

Véber György vezetőedző szerint Farkas I Balázs lehet az NB II-es csapat egyik tartóoszlopa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mezőkövesden folytatja pályafutását Farkas I Balázs, a Videoton egykori csapatkapitánya. A rutinos, 34 éves játékos székesfehérvári távozása után kevésbé találta a helyét, megfordult a Vasasban és Kecskeméten is. Télen aztán ismét csapatot váltott a négyszeres válogatott középpályás, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, előző két csapatához képest semmiképpen nem visszalépés a mezőkövesdi szerepvállalás. Hozzátette, abszolút pozitív benyomásai vannak új klubjáról, úgy hiszi, rövid időn belül nagyon komoly célokért küzdhet a mezőkövesdi csapat.

– Visszalépés az NB II-be igazolni több mint egy évtizednyi első osztályú játék után?
– Az, hogy visszalépés-e egy adott klub egy másikhoz képest, eléggé szubjektív dolog – válaszolta honlapunk megkeresésére a több mint háromszáz élvonalbeli mérkőzéssel rendelkező mezőkövesdi játékos, Farkas I Balázs. – Amikor Székesfehérvárról eligazoltam, tudtam, hogy bárhová megyek, némileg visszalépésként fogok tekinteni rá. De például a Vasasban és a Kecskemétben eltöltött időszakom után a mezőkövesdi átigazolásomra egyáltalán nem tekintek visszalépésként, sőt bizonyos szempontokat nézve előrelépésnek mondanám ezt a döntésemet.

– Személyes vagy szakmai okok miatt távozott Kecskemétről?
– A szakmai kérdések csak egy szelete annak a tortának, amely az egész labdarúgást jelképezi. Mezőkövesden is rendben van a szakmai háttér, csakúgy, mint ahogyan rendben volt Kecskeméten és korábbi csapatomnál, a Vasasnál is. Személyes konfliktusom senkivel nem volt az előző klubomnál sem, de nem volt teljes az a bizonyos torta. Itt, Mezőkövesden másképpen látom ezt, ezért is döntöttem az eligazolás mellett.

– Ezek szerint jók az első benyomásai az új csapatáról.
– Abszolút pozitív képet kaptam a mezőkövesdi csapatról. Egy nagyon fejlődőképes gárdáról van szó, amely rövid időn belül nagyon komoly célokért is küzdhet. Az infrastruktúrában és klubstruktúrában még kell fejlődnie a klubnak, de érezhető, hogy a vezetőség vevő is ezekre a kérdésekre. Így nagyon pozitív jövő várhat a csapatra.

– Mennyi időre szól a szerződése?
– A jogi szabályozások, az NB II nyári átalakítása miatt csakúgy, mint bárki másnak, nekem is fél évre szól a megállapodásom.

– Mit vár ebben a fél évben magától, illetve a csapattól?
– Bizonyos okokból nem jutottam sok játéklehetőséghez az ősz során, így az elsődleges célom, hogy minél többször lépjek pályára tavasszal. A csapattal egyértelműen szeretnénk megerősíteni a másodosztályú tagságunkat, egy minél jobb tavaszi szereplésben bízom.

Véber György merészebb terveket szövöget

– Egy percig sem kérdőjeleztem meg Balázs tudását – értékelte a mezőkövesdiek új szerzeményét a Rangadó megkeresésére a vezetőedző, Véber György. – Egy olyan játékosról beszélünk, aki több mint egy évtizedig szerepelt az első osztályban, több évig csapatkapitánya volt a Videotonnak, és pályára lépett nem egy alkalommal a magyar válogatottban is. Amikor megtudtam, hogy lenne lehetőségünk a leigazolására, kértem a vezetőséget, hogy mozgassunk meg minden követ azért, hogy hozzánk kerüljön. Balázs bármely NB I-es csapatban megállná a helyét, itt az NB II-ben pedig a csapat egyik tartóoszlopa lehet a tavasz során. Az ősz második felében azt a tartást hiányoltam a csapatomból, amit ő biztosíthat az együttesnek. Az ő érkezésével akár merészebb álmokat is szövögethetünk a szezon második felében.

Olvasói sztorik