NB II

Sokat köszönhet a holtpontnak

Szalai Vilmos nehéz helyzetben kapta meg az esélyt, de sikerült élnie a lehetőséggel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Keleti-csoportjának harmadik helyén telel a Mezőkövesd-Zsóry együttese. Az őszi szezon során meglehetősen hullámzóan teljesítettek a borsodiak, ezért viszonylag gyakran variálta a csapat összetételét Véber György vezetőedző. Az idény végére az együttes egyik alapembere lett a 21 éves védő, Szalai Vilmos, akivel kapcsolatban nem csak az az érdekesség, hogy a Ferencvárosban nevelkedett, de az Újpestben vált NB II-es játékossá, hanem az is, hogy a magyar válogatott csatára, Szalai Ádám öccse.

– Nagyon jól kezdte a csapat a bajnokságot, hat forduló után veretlenül vezettük a Keleti-csoportot – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Szalai Vilmos. – Sajnos azonban itt egy holtpont következett, igaz, én ennek köszönhetem azt, hogy sikerült a kezdőcsapatba kerülnöm. Ennek ellenére nagyon sajnálom, hogy az ilyen jó kezdés után megtorpantunk, mert most nagy előnnyel vezethetnénk a tabellát.

A téli szünetben alaposan megerősödött Mezőkövesd, érkezett többek között Petneházi Márk, Farkas I Balázs, Farkas János, George Menougong, Olasz Dénes és Kardos Norbert is, így nem lesz könnyű Szalainak megőriznie a helyét a kezdőcsapatban.

– Több új játékos is érkezett hozzánk, a többi között az én posztomra is, de mindent megteszek hogy sikerüljön a kezdőcsapatban maradnom – magyarázta a fiatal védő. – Nehéz helyzetben kaptam meg az esélyt, de úgy érzem, hogy sikerült élnem a lehetőséggel. Természetesen továbbra is mindent meg kell tennem azért, hogy a kezdőcsapatban maradhassak, de remélem Véber György bízik majd bennem.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogy Vilmosnak milyen a viszonya a Németországban légióskodó fivérével, Szalai Ádámmal?!

– A lehető legjobb a viszonyunk, minden nap beszélünk egymással. Amikor csak lehet, kimegyek hozzá és akkor persze a meccseire is ki szoktam menni. De a tévében mindig megnézem őt – mondta a Mainz játékosánál négy évvel fiatalabb testvér, Vilmos. – Nyáron, amikor kint voltam nála, még az edzéseire is elmentem, igaz, ő is mindig kijön az enyémre, ha Magyarországon van. Természetesen tanácsokat is szokott adni és nagyon sok mindenben segít.

További erősítések

Távozott az élvonalbeli Egri FC együttesétől a harmincéves cseh védő, Petr Knakal, valamint honfitársa, a 33 éves Josef Hamouz, aki szintén hátvéd. Már az új csapatuk is megvan, ők is Mezőkövesden játszanak tavasszal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik