NB II

„Az NB II érdekes és izgalmas”

Ványi Zsolt vezetőedző feszült és kiélezett harcra számít tavasszal is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hat győzelemmel, öt döntetlennel és négy vereséggel az ötödik helyen zárta az őszt az NB II Keleti-csoportjában a Restart-Ceglédi VSE, amely így hét ponttal van lemaradva a listavezető Békéscsaba együttesétől. A ceglédi csapat vezetőedzője, Ványi Zsolt a Rangadó.hu megkeresésére értékelte az őszi teljesítményt, és kiemelte, viszontagságos időszak után vannak.

– Ha a megszerzett pontjainkat nézzük, akkor nem lehetünk elégedetlenek. Viszont ha olyan pontokat nem engedünk el, amiket úgy vesztettünk, hogy a kezünkbe volt a meccs, akkor még megnyugtatóbb helyen várhatnánk a tavaszi szezont – kezdte a szakember. – Gondolok itt a Honvéd-MFA elleni találkozóra, amikor jó játékkal, sok helyzet kidolgozásával sem sikerült nyernünk. A Ferencváros kettő ellen pedig már négy-kettőre is vezettünk, mégis pont nélkül távoztunk az Üllői útról. A Szolnok elleni összecsapást említeném még, amikor gyengén futballoztunk, de a kilencvenedik percig vezettünk egy-nullra, azt egy rutinos csapatnak le kellett volna hoznia. Ha ezeket összeszámoljuk, ez már hét pont, és akkor nyugodtabbak lehetnénk.

– Összességében elégedett csapata őszi szereplésével?
– A megszerzett huszonhárom ponttal elégedett vagyok, ennyit mondok, de van még egy fellebbezéses ügyünk az MLSZ-nél egy jogosulatlan játék miatt. Úgy gondolom, be kell ismerniük, hogy ebben az ügyben hibázott az MLSZ. Ha pedig még azt is hozzáveszem, hogy milyen sérülésekkel kellett megküzdenünk ebben a félévben, akkor elégedett vagyok. Volt olyan időszak, amikor a komplett védelmem hullott ki, és komoly sérülések voltak, koponyacsonttörés, oldalszalag-szakadás, Achilles-ínszakadás. Ezeknek a dolgoknak a tudatában azt mondom, hogy elfogadható az őszi idényünk.

– Céljuk a biztos bennmaradás, vagy merészebb álmokat szövögetnek?
– Az egycsoportos NB II-ben szeretnénk részt venni. Az, hogy ezt osztályozóval sikerül kivívnunk, vagy csontnélküli bennmaradással, az már ilyen szempontból lényegtelen. Természetesen az ötbe szeretnénk kerülni, de azt is látjuk, hogy vannak nagyobb költségvetésű csapatok is, akik ugyanúgy oda szeretnének érni. Úgy gondolom, ez még nincs lefutva és eséllyel pályázunk jövőre is a másodosztályú tagságra.

– Mit vár a tavaszi folytatástól?
– Abban bízom, hogy kevesebb sérüléssel tudjuk végigjátszani a tavaszi idényt. Egy-két poszton erősíteni is szeretnék, bár ez a csapatvezetésnek feladata, van is rá ígéret, hogy meg tudjuk erősíteni a csapatunkat, neveket egyelőre nem tudok mondani. Arra számítok, hogy nagyon kiélezett lesz a bajnokság. Többször is elmondtam már, hogy nem feltétlenül magas színvonalú ez a szezon, de mindenféleképpen érdekes és izgalmas, hiszen ahol pár pont választja el a harmadikat meg a kiesőhelyen álló gárdát, arra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy unalmas. Azt várom egyébként, hogy ugyanilyen feszült küzdelemben, kicsit jobb szerepléssel tudjuk biztosítani a helyünket.

– Mivel tölti néhányhetes szabadidejét?
– Küzdök a fiammal, hogy Playstation-ben meg tudjam verni, ami úgy tűnik, hogy nem kis feladat. Illetve elég sok külföldi szakanyagot járatok, és ilyenkor van időm ezeket lefordítani és készülni az alapozásra.

Olvasói sztorik