Hírek

Az ellendrukkerek is elismerték…

A Balmazújváros szurkolói is úgy vélekedtek, hogy igen jó játékkal rukkolt elő a Cegléd.

Kapcsolódó cikkek

A Restart-Ceglédi VSE 2-1-re nyert a Balmazújvárosi FC otthonában az NB II Keleti-csoportjának 17. fordulójában. Az eredmény már önmagában is kisebb meglepetés, pláne akkor, ha hozzátesszük, hogy a ceglédiek egy héttel korábban saját otthonukban szenvedtek 4-1-es vereséget a Nyíregyházától! Ványi Zsolt, a Pest megyei együttes vezetőedzője a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, kiegyensúlyozottabb teljesítményt, és a botlások kiküszöbölését várja játékosaitól, mert képesek bárkit megverni, de bárkitől kikapni is!

– Ha odahaza a Nyíregyháza ellen nem sikerült, akkor hogyhogy a lényegesen erősebb Balmazújváros otthonában sikerült?
– Idegenben mindig jobban szerepelünk! A Nyíregyháza elleni mérkőzés az első félidőben abszolút nekünk állt, de olyan helyzeteket hagytunk ki, amilyeneket egyszerűen nem lehet! Nem mondom, hogy szerencsével nyert a Spartacus, mert négy gólt nem lehet véletlenül rúgni, de a hathatós közreműködésünk kellett hozzá – mesélte a Rangadó megkeresésére Ványi Zsolt.

– A Balmazújváros újonc, de a játékoskeret erőssége alapján érthető, miért áll a harmadik helyen. Hogy készültek ellenük?
– Tudtuk, mit játszanak, felkészültük belőlük. Rendeztük a sorokat, és arra törekedtünk, hogy a múlt heti vereség ne érződjön a játékunkon. Arra kértem a fiúkat, hogy próbáljuk azt nyújtani, amire képesek vagyunk. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk a Nyíregyháza ellen, erre is tudtunk építeni. Tehát helyzetekig eljutottunk, magyarul nem a játékunkkal volt a hiba. Egyébként az első tavaszi meccsünket megelőzően keveset edzhettünk füvön, sokat voltunk műfüvön, ennek is szerepe volt a vereségben. Balmazújvárosban az ellenfél szurkolói is elismerték, hogy igen jó játékkal rukkoltunk elő.

– Ironikusan mondta, hogy idegenben jobbak, vagy ez számszerű tény?!
– Ez statisztikailag is így van! Az idegenbeli teljesítményünk alapján a második helyen állunk a táblázaton. De hogy ez miért van, nem igazán tudom… Akkor is így volt, amikor megye egyben voltam a csapat edzője. Nem hiszem, hogy a szurkolóink nyomnak agyon bennünket, bár a Nyíregyháza elleni meccsen három-négy ember megtalált minket, ami nem esett jól. Példát vehetnének a balmazújvárosiakról, akik nulla-kettőnél is úgy szurkoltak, mintha az ő csapatuk vezetett volna.

– Úgy tűnik, hogy a téli időszak játékosmozgásai során megerősödött a Cegléd.
– Igen, játékosabb csapatunk van, mozgékonyabb lett, mint az őszi időszakban volt. Azt kértem a játékosoktól, hogy váljon kiegyensúlyozottabbá a teljesítményünk, a botlásokat próbáljuk meg kiküszöbölni, mert képesek bárkit megverni, de bárkitől kikapni is! Nagyon szoros és kiegyenlített a mezőny. Az Eger és a Mezőkövesd is megerősödött, alig van különbség a csapatok között. Egy rossz szériával sokat lehet lecsúszni, egy jó szériával viszont nagyon fel lehet zárkózni. Bízom benne, hogy a szezon végén teljesül a vágyunk, hogy érmet akasszanak a nyakunkba…

NB II, Keleti-csoport, 17. forduló

Balmazújváros FC – Restart-Ceglédi VSE 1-2 (0-1)
Balmazújváros, 1000 néző. Játékvezető: Nagy R.
Balmazújváros: Szécsi – Bokros (Németh Á., 61.), Papp F., Ludánszki I., Virágh – Sárközi (Kállai, a szünetben), Szűcs L. (Murák, 56.), Nagy R., Kónya, Lovas – Urbin. Edző: Arany László
Cegléd: Miski – Robson, Fekete A., Koncz, Vincze Z. – Markó (Medgyesi L., 72.), Kenderes, Nagy L., Sándor I., Farkas I. – Rebrik (Juhász D., 90.). Edző: Ványi Zsolt
Gólszerzők: Urbin (65.), illetve Kenderes (27.), Sándor I. (51.)

Olvasói sztorik