NB II

Gólfelelős cserecsatár

Medgyesi László szerint a rosszabb eredmények oka az, hogy a védelemből többen kidőltek sérülés miatt.

Kapcsolódó cikkek

Nem boldog születésnap
A Putnok elleni mérkőzés első percében elszakadt az Achillese a 35. születésnapján éppen pénteken ünneplő Szalai Botondnak. A Cegléd tehát újabb alapemberét vesztette el Balogh Pál múlt heti koponyatörése után. „Nagyjából egy teljes csapatnyi hiányzónk van immár hetek óta” – írja a klub honlapja.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A legelső mérkőzés vereségét leszámítva jól kapta el a rajtot az NB II Keleti-csoportjában szereplő Restart-Ceglédi VSE. Az utóbbi időben viszont kissé megtorpant az együttes, hiszen már négy meccs óta nyeretlen. Múlt szombaton, hazai pályán 3-1-re kaptak ki a Putnoktól, ami mindenképpen meglepetés. Medgyesi László teljesítményére azonban sok panasz nem lehet, hiszen négyszer kezdő volt, ötször csereként állt be, de hat találatával így is vezeti a házi góllövőlistát. A 29 éves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a védelmük elsősorban a sérülések miatt nem a legstabilabb az elmúlt mérkőzéseken.

– Mennyire volt váratlan a Putnok elleni vereségük?
– Az előzetes tervek alapján mindenképpen nyernünk kellett volna, de hát ilyen a futball, senki ellen nem lehet biztosra menni – vélekedett Medgyesi László. – A találkozó nagy részében pedig uraltuk a játékot, rosszkor kaptuk a gólokat, talán ha az egyenlítés után betalálunk, akkor fordítva alakul az eredmény.

– Volt egy remek periódusuk a bajnokságban, de az utolsó négy meccsen nem sikerült nyerniük. Mi lehet az oka a formaingadozásnak?
– Sok a sérültünk, a Putnok ellen is kidőlt az egyik védőnk. Így nagyon nehéz, hátul rendre foghíjasak vagyunk. Gyakorlatilag az utóbbi időben nem volt két olyan meccsünk egymás után, amikor ugyanaz a védősor állt volna fel, pedig ezen a poszton különösen sokat számít az összeszokottság.

– Egyénileg viszont remek szezont, hiszen már hat találat van a neve mögött!
– Ha a helyzeteim feléből gólt szerzek, akkor tíz felett járnék, szóval nem vagyok megelégedve. Legtöbbször csak csereként jutok szóhoz, de úgy látszik, jobban áll ez a szerepkör, hiszen így még eredményesebb tudok lenni. Persze, azért szeretnék majd kezdőként szerepelni, de nem könnyű a helyzet, hiszen rajtam kívül még két kiváló csatárunk van Kormos László és Balog Marcell személyében.

– Két fiókcsapathoz látogatnak, előbb Újpestre, majd a Ferencvároshoz. Miben különböznek ezek a tartalékcsapatok a többi csapattól?
– A keretük mindenképpen nagyobb, mivel sokan vissza is játszanak az első csapatokból. Általában fiatalok szerepelnek ezeknél az együtteseknél, akik sokat futnak, harcosak, azonban talán még nem olyan rutinosak. Mi azon leszünk, hogy jól jöjjünk ki ebből a két találkozóból, és akkor talán visszatérhet a jó formánk. Szeretnénk feljebb lépni a tabellán.

Olvasói sztorik