NB II

Ez nem életkorfüggő!

A győri fiatal, Németh László kemény, de rendkívül jó edzőnek tartja mesterét, Sándor István.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Nyugati-csoportjának őszi idényében hat találattal Németh László lett a Győri ETO FC II házi gólkirálya. Érdekesség, hogy a kisalföldi fiatalok nyolc alkalommal szenvedtek vereséget, de ebből hétszer csupán egy góllal kaptak ki. A húszéves, csornai születésű középpályás játszott már a Ligakupában és a Magyar Kupában is, de az NB I-es bemutatkozása még várat magára. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, idehaza csak az ETO-ban szeretne futballozni, hiszen a klubnál minden körülmény tökéletesen adott.

– Bosszantó lehet mindig egy góllal kikapni…
– Szerintem ennek alapvetően két összetevője van: nem volt szerencsénk, illetve a rutintalanság – válaszolta Németh László. – Nyáron jelentős mozgás volt a keretünkben, több játékost kölcsönadtak, az U19-ből pedig tizenhárom új embert hoztak fel. A felkészülésünk és az edzőmeccseink jól sikerültek, a bajnokság elején pedig ikszet játszottunk a Zalaegerszeggel, a Veszprémmel és a Kaposvárral, tehát nagyjából úgy kezdtünk, ahogy kellett. Aztán jött a BKV Előre elleni három-kettes vereség, amely befolyásolta az egész további szezonunkat. Hullámvölgybe kerültünk, és nem volt szerencsénk. Fiatal és rutintalan még a csapat. Az elmúlt öt meccsen megint úgy játszottunk, ahogyan kell, a Paksot megvertük, Gyirmóton vezettük, az Ajka ellen csak egy góllal kaptunk ki, Szigetszentmiklóson nagyon jól játszottunk, nyertünk, de több kapufánk és kihagyott ziccerünk is volt. Jó alapozás szükséges tavasszal, és jobb koncentráció, mert ha az nem volt megfelelő, mindig jött egy kis hiba. Ami a saját teljesítményemet illeti, örülök, hogy hat gólt szereztem. Egy kivételével minden meccset végigjátszottam, s úgy értékelem, számomra jól sikerült ez a félév.

– Országszerte tisztelet és megbecsülés övezi edzőjüket, Sándor Istvánt. Jól működik a közös munka?
– Nagyon kemény edző, nem csak a meccseken, az edzéseken is megköveteli, hogy mindenki odategye magát. Nagyon jó edző, sok mindent lehet tőle tanulni, nem csak a pályán, hanem azon kívül is. Ért a focisták nyelvén, minden játékosnak külön is mindenben segít.

– Talán Garami József és az MTK példájához lehetne hasonlítani őt és a Győri ETO kettőt, hiszen egy nagyon fiatal csapatról, és egy idősebb szakemberről van szó.
– Ez nem életkorfüggő! Voltak már idősebb és fiatalabb edzőim is, de ez nem függ össze. Sőt, aki idősebb, attól többet lehet tanulni, hiszen tapasztaltabb, s több dologban tud segíteni. Jäkl Antal másodedzőként dolgozik a csapat mellett, ő nemrég volt negyvenegy éves, de tőle is lehet tanulni, és rá ugyanúgy felnézünk.

– Tudta, hogy kedden, csereként beállhat az első csapatba, a paksi kupameccsen?
– Számítottam rá, hiszen az első meccsen négy góllal nyert a csapat, és a visszavágónak nem volt akkora tétje. A mester úgy számolt, hogy már hamarabb beállít, de közbeszólt a kiállítás. Negyedórát kaptam a végén, de ennek is nagyon örültem.

– Mik a céljai egy ilyen nagy klubnál?
– Szeretnék minél előbb NB I-es játékos lenni, itt az ETO-ban. Nem tervezem, hogy Magyarországon más klubnál szerepeljek, hiszen itt minden körülmény adott. A korosztályos válogatottnak is tagja voltam, szeretnék visszakerülni a keretbe, illetve egyszer majd jó lenne, ha kipróbálhatnám magamat külföldön.

– Remek őszi teljesítménye ellenére nem kerülhetett be a pénteki NB II-es gála nyugati csapatába, mert egy élvonalbeli klub tartalékcsapatában szerepel. Mit szól hozzá?
– Eleinte nem is gondoltam erre, el is felejtettem. Aztán az apukám jött, és kérdezte, hogy néztem-e, kik kerültek be a nyugati keretbe? Az illetékesek most így döntöttek… Sajnálom. Középpályásként hat gólt lőttem az őszi idényben, jó lett volna játszani a gálameccsen.

Olvasói sztorik