NB I

“Tudtam, hogy löbbölni fog”

Molnár Péter érezte, hogy állva kell maradnia Simon Attila büntetőjénél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délután a Paks otthonában lépett pályára a bajnoki éllovas Győri ETO együttese a Magyar Kupa negyedik fordulójának visszavágóján. A kisalföldiek kényelmes helyzetből várhatták az összecsapást, hiszen az első meccsen, hazai pályán 4-0-ra nyertek. A visszavágón sem termett sok babér a paksiaknak, hiszen 3-2-es győri siker született, így 7-2-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé az ETO. A vendégek kapujában ezúttal Molnár Péter állt, aki nagyban hozzájárult a győzelemhez, hiszen a második játékrészben kivédte Simon Attila tizenegyesét. A szlovákiai magyar hálóőr a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a találkozóról.

– Úgy érzem, hogy a csapat jó produkciót nyújtott, próbáltuk azt a játékot preferálni, amit a gárda a bajnokikon szokott – kezdte a 29 éves kapus. – Ez meg is látszott az eredményen, hiszen sikerült legyőznünk a Paks együttesét. Hosszú idő után álltam újra a kapuban, próbáltam magamból kihozni a maximumot. Sajnos az első félidőben két gólt is kaptam, de szerintem a második játékrészben tudtam javítani, kivédtem egy büntetőt is, és ezzel meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

– Meglepődött, amikor Simon Attila a kezébe lőtte a büntetőt?
– Igazából már többször is játszottunk egymás ellen. Egy Ligakupa-találkozón két-három évvel ezelőtt ugyanígy megcsinálta, hogy löbbölte a büntetőt. Azóta is többször láttam tőle ugyanezt, illetve a kapusedzőmmel is megbeszéltük, hogy lehet, megint emelni fog. Az elrúgás pillanata előtt olyan érzésem volt, hogy állva kell maradnom, be is jött a gondolat, így meg tudtam fogni a tizenegyest.

– Ön is említette, hogy csak ritkán állhat az ETO kapujában, két éve viszont a Siófok játékosaként végigvédte a szezont. Hogy emlékszik vissza erre az időszakra?
– Az említett egyéves siófoki kitérő nagyon jót tett nekem, hiszen ki tudtam magam próbálni az első osztályban. Úgy érzem, bizonyítottam, hogy NB I-es kapus vagyok, és megállom a helyem az élvonalban. Minden játékosnak az a célja, hogy játsszon, hiszen szeretjük ezt a gyönyörű sportágat. Nem feltétlenül pénzért csináljuk, hanem mert szeretjük, legalábbis én így vagyok vele.

– Szasa Sztevanovics többször is nyilatkozta, ha bajnokságot nyer a Győri ETO, akkor visszavonul. Idén erre minden esély megvan. Reménykedik, hogy ezután ön lehet a győriek elsőszámú hálóőre?
– Igen, Szasa már többször is mondta, hogy befejezi. Úgy gondolom, ha minden összejön és bajnokok leszünk, akkor szerintem egy évet még véd. Nem tudom, hogy fogok-e védeni Győrbe. Igazából rajtam is múlik, illetve az edzőn is. Ami biztos, hogy sok idő van még, és addig bármi megtörténhet.

Olvasói sztorik