NB II

„Én keletnek, te meg nyugatnak”

Szöllősi Ferenc és több csapattársa is elhagyta az életben maradó NB II-es együttest.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Februárban úgy tűnt, anyagi gondok miatt nem tudja folytatni a bajnokságot a Bajai LSE. Hamarosan kiderült, az idényt befejezi az együttes, de nyáron már nem nevez az új bajnokságra. Június elején jött az újabb fejlemény, az MLSZ által ígért, nagyjából 25 millió forintos tévépénznek köszönhetően továbbra is ott lesz a csapat az NB II-ben. Mivel a minőségi játékoskeret adott volt, a BLSE reális eséllyel pályázhatott volna egy jó helyezésre. A feltételes mód használata azért indokolt, mert a pénzügyi konszolidáció ellenére is számos kulcsjátékos távozott a közelmúltban.

Biztonságosabb, kedvezőbb lehetőségeket választott Szöllősi Ferenc is. A 28 éves támadó-középpályás a III. Kerületi TVE-ben kezdte pályafutását, ahonnan a Honvédhoz került. A kispestiek 2010 februárjában az NB III-as Sárisápnak, majd egy év múlva a másodosztályú Bajának adták kölcsön. Bekerült a nyugati országrész NB II-es válogatottjába. A bajai másfél éve alatt alapembernek számított. A legutóbbi bajnokságban 27 mérkőzésen lépett pályára, öt gólt szerzett. Július eleje óta a Balmazújváros együttesét erősíti. Új edzője, Arany László szerint sokat fut, jól lát a pályán. Minden szituációban igyekszik előre játszani. Szoknia kell még a társakat, de ő is erősítés lehet a hajdúsági együttes számára.

– Milyen az élet Balmazújvárosban?
– Már két hete itt edzek, egyelőre szokom a várost és a csapatot. Volt egy-két lehetőségem, remélem, a legjobbat választottam – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Szöllősi Ferenc. – Szakmailag jó helyre kerültem, és persze a dolog anyagi oldala is fontos. Minden esély megvan rá, hogy elérjük a célunkat, és jövőre ott lehessen a csapat az egycsoportos NB II-ben. Akkor lehet igazán jól futballozni, ha nem csak elvagyunk, hanem van célkitűzés!

– Sokan távoztak Bajáról az elmúlt hetekben. Miért?
– Csak a magam nevében tudok beszélni: edzőnk, Bognár György sem maradt, az anyagi része is közrejátszott, nekem ráadásul lejárt a kölcsönszerződésem, vissza kellett mennem a Honvédhoz. Az még nem dőlt el, hogy végleg, vagy kölcsönbe kerülök Balmazújvárosba.

– Mit mutatnak az eddigi edzések, felkészülési meccsek?
Jó körülmények vannak a klubnál, Felcsúton lesz néhánynapos edzőtáborunk, ahol a Nyugati-csoport három csapatával is megmérkőzünk. Eddig a Diósgyőrrel találkozunk, és bár egy-nullára kikaptunk, jól játszottuk. Ahhoz képest, hogy először léptünk pályára, talán több lehetőségünk is volt, mint ellenfelünknek. Aztán a Hajdúszoboszlóval játszottunk egy-egyes döntetlen. Persze, nem ez a mérvadó, hiszen pont most vagyunk abban az állapotban, amikor a terhelésen van a hangsúly. Ilyenkor is fontos az eredmény, de nem elsődleges.

Vasas volt, bányász lett

A 25 éves, temesvári születésű középpályás, Bakos Szabolcs januárban igazolt Bajára, de fél év elteltével távozott. Szöllősitől eltérően ő nem keletre, hanem nyugatra igazolt, a Duna FC Tatabánya csapatához.
– Némileg még szokatlan itt, ahhoz képest, amilyen Baján volt. Sokkal jobbak a körülmények, minden adott, jó a társaság. Azért is változtattam, mert nyugodt környezetbe szerettem volna kerülni, ahol rendben van a háttér. Másfél hete készülők Tatabányán, tehát egyelőre nehéz megmondani, milyen lesz a csapat. Folynak az erősítések, rajtam kívül hárman érkeztek eddig, de még kell, és lesz is erősítés. Alakulóban vagyunk, és ütőképes csapat leszünk – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Bakos Szabolcs.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik