NB II

„Nem tudjuk, mi lesz itt…”

Ha rendben lennének az anyagi dolgok, előrébb tarthatna Szöllősi Ferenc csapata, a Baja.

Kapcsolódó cikkek

Kétféle hírt lehet hallani az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Bajai LSE együttesével kapcsolatban. Egyrészt szó van súlyos anyagi gondokról, másrészt viszont az elmúlt 11 bajnoki mérkőzéséből csak egyet vesztett el a csapat! A tavaly november közepe óta tartó remek sorozat közepette sikerült a győzelem a Győri ETO II, a Budaörs, illetve a Gyirmót ellen is, legutóbb pedig a Ferencváros II otthonában nyert 2-0-ra a Baja.

Szöllősi Ferenc alapembere a csapatnak, 23 meccsen lépett pályára a mostani idényben, és öt gólnál tart. A 24 éves középpályás a Rangadó megkeresésére úgy vélekedett, szerdán, az Albert Stadionban sem érdemtelenül nyertek!

– Meglepően domináltunk az egész meccsen! Sok helyzetet dolgoztunk ki, ebből kettőt sikerült kihasználnunk, úgy érzem, megérdemelten nyertünk – mondta a Ferencváros elleni 2-0-s sikerről. – Szerencsére jó a csapategység, és jó is a csapat. Úgy érzem, mostanában jól megy a játék, vannak gyengébb meccseim, de több a jó. Próbálok gólpasszokkal, illetve a játékommal segíteni a csapatnak.

A Baja szép sorozatába egyedül a Kozármisleny tudott belerondítani (4-0). Érdekesség, hogy a baranyaiakkal szemben két vereség a Baja mérlege a mostani bajnokságban, a Magyar Kupában viszont sikerült a továbbjutás ellenük.

– Amikor itt játszottunk, megérdemelten nyertek, most a mezőnyben jól mentünk, de a végjátékok nem úgy sikerültek, ahogyan terveztük. Érdekes dolog, hogy a kupában nekünk jött ki a lépés, talán jobban felszívtuk magukat, de nem hiszem, hogy a bajnokin kevésbé tettük volna oda magunkat, vagy kevésbé koncentráltunk volt – vélekedett Szöllősi.

Mit hozhat a következő szezon? Ezt pillanatnyilag talán senki nem tudja Baján, pedig közeledik az idény vége, ideje lenne előre gondolkodniuk a játékosoknak…

– Ha rendben lennének a dolgok, előrébb tarthatnánk. Próbáljuk magunkat függetleníteni ettől, és ez eddig jól is sikerült, a hangulat nem olyan rossz. Sajnos nem tudjuk, mi lesz itt akár egy hónap múlva, vagy a következő szezonban. A saját jövőmön még nem gondolkodtam, bízom benne, hogy megoldódnak a dolgok, és folytatni tudjuk itt, Baján – bizakodott a középpályás.

NB II, Nyugati-csoport, a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Ferencvárosi TC II – Bajai LSE-Kalo-Méh 0-2 (0-0)
Albert Stadion, 150 néző. Játékvezető: Varga L.
FTC II: Gyenes – Tóth A., Nyárasdi, Fülöp N., Sváb – Morales, Vass M. (Mohácsi, 79) – Beliczky (Antal Zs., a szünetben), Papp M., Nyilasi B. (Pölöskei P., 69.) – Varga B. Edző: Lipcsei Péter
Baja: Herbert – Szauter, Burucz, Forgács A., Villám – Balázs R. (Domonyai R., 82.) Lógó, Bakos Sz. – Szőllősi F. (Szávuj, 87.), Csovics, Kőbányai (Szőllősi T., 64.). Edző: Bognár György
Gólszerzők: Csovics (64.), Szőllősi T. (73.)

Olvasói sztorik