Hírek

Nagy a baj Baján

A Bajai LSE vezetősége az egyesület működésével kapcsolatban közleményt adott ki, amelyben súlyos anyagi gondokról számol be.

A 104 éves Bajai Labdarúgó Sportegyesület azért fordul a közvéleményhez, mert a felnőtt csapatot a megszűnés fenyegeti! Pedig története legnagyobb sikerét érte el az előző idényben, amikor az NB II Nyugati-csoportjában a negyedik helyen végzett, és az idei szezonban is történelmet írt, hiszen korábban még soha nem került a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé. Eredményeinkre országszerte felfigyeltek, hiszen NB I-es csapatok legyőzésével jutottunk el idáig. Ám a sikertörténetnek – amelynek további hozománya, hogy a felnőtt csapat jó eredményeivel az utánpótlásbázis is erősödött, a térség futballközpontjává nőttük ki magunkat, több saját nevelésű játékost adtunk NB I-es kluboknak – alighanem itt a vége, ugyanis Baja Város Önkormányzatának támogatása a korábbi töredékére csökken, olyan nagymértékben, hogy működésünket alapjaiban veszélyeztetni. Támogatóinktól viszont, akik eddig is sokat segítettek, önkormányzati feladatok ellátása nem várható el. Sajnálatos, hogy éppen akkor kerülhetünk kilátástalan helyzetbe, amikor a TAO-támogatás a látványsportágakban megoldja az utánpótlás anyagi gondjait, ám a felnőtt csapat megszűnése egyenlő az utánpótlás halálával, hiszen felnőtt csapat híján a klub vonzereje jóval kisebb a gyerekek és szüleik számára, másfelől ha nincs NB II-es csapat, a TAO-támogatásból is kevesebb igényelhető.

A BLSE szerint a csapat még az Újpest elleni Magyar Kupa-meccstől is visszaléphet.

Baja Város Önkormányzatának előterjesztése előbb a felnőtt futballt lehetetleníti el teljesen – amire a 104 év alatt világháborúk, diktatúrák sem voltak képesek –, és rögtön utána a gyereklabdarúgást is kivérezteti. Egyesületünk végső elkeseredésében a Magyar Kupából való visszalépést fontolgatja, ha nem állunk ki az Újpest elleni negyeddöntőben, ha 104 év legjobb eredményéről mondunk le, méltóképpen fel tudjuk hívni a figyelmet ügyünk komolyságára: egy olyan klubra mondta ki a halálos ítéletet saját városa, amely hat válogatott játékoson kívül több tucat NB I-es futballistát adott a magyar labdarúgásnak.

Olvasói sztorik