NB II

Talán megmaradhat a bajai csapat

Jól teljesítenek a pályán az NB II-es bajai labdarúgók, de továbbra is nehéz helyzetben van az egyesület.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Még kétséges, hogy a következő bajnokságot melyik osztályban kezdi a BLSE. Az egyesület vezetése eldöntötte, hogy gazdaságilag különálló kft-be szervezi a felnőtt csapatot, ám ezt csak akkor teszik meg, ha a néhány tízmilliós éves költségvetés javát befektetők révén sikerül előteremteni a következő másfél hónap alatt.

Mindezekről egy nappal az FTC II otthonában, a sportcsatorna által közvetített mérkőzésen aratott győzelem után tartott tájékoztatón beszéltek az egyesület vezetői – írja a baon.hu.

– Köszönetet mondunk az Axiál Kft-nek, a nehéz időszakban ötmillió forintos reklámszerződést kötöttünk a céggel – mondta Búcsú Lajos klubelnök. – Ez az egyszeri alkalomra szóló megállapodás talán jelzi, hogy van reklámértéke a bajai futballnak. A csapat eredményei Baja jó hírét öregbítik, közben a város idei támogatása legfeljebb a tavalyi összeg tizedét éri el.

Rövidesen véglegesítik a TAO-pályázatukat, ebben létesítmény felújítással nem számolnak, mert nem látszik a biztosítottnak az önrész, és bizonytalan az önkormányzati szándék. Aranyos Dánielt bízta meg az elnökség, hogy tárgyaljon a felnőtt együttes működtetésére alapítandó kft. lehetséges befektetőivel.

– A csapat a pályán mutatta meg, hogy nem adja fel, ezért nekünk is kötelességünk küzdeni – fogalmazott Aranyos. – Másodosztályú felnőtt csapat nélkül az utánpótlásra is lassú haldoklás vár, ezért az a feladatunk, hogy mentsük meg ezt a felnőtt csapatot és általa az egyesületet. A költségvetés hetven százalékát kellene előteremteni, és akkor nekivághatnánk a bajnokságnak.

Olvasói sztorik