NB I

Thomas Doll: jutalom járt volna azért, ahogy játszottunk

Edzői nyilatkozatok az NB I 29. fordulójából.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Újpest FC 1-1

Nebojsa Vignjevic, Újpest: – Nagyon elégedetlen vagyok a ma látottakkal, elsősorban nem is az eredmény miatt, hanem ahogyan játszottunk. Az egész mérkőzésen a hozzáállásunkkal volt a legnagyobb probléma, nem működtünk csapatként, hiányzott a fegyelem és a szervezettség, ráadásul arrogánsan is futballoztunk. A második félidőben több lehetőségünk volt, amelyek leginkább egyéni akciókból indultak, de a hazai hálóőr mindig a helyén volt. A szerdai kupameccs előtt lesz időnk ezzel a találkozóval foglalkozni, rendet kell tenni a fejekben, mert egyénileg nem lehet nyerni, csak és kizárólag az Újpest FC tud győzelmet aratni

forrás: ujpestfc.hu


Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1

Fernando Fernández, DVTK: – Ez egy nehéz nap volt, jó érzesekkel vártuk a találkozót, felkészültünk az ellenfélből, mégis vereség lett a vége. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben két tiszta helyzetünk adódott, amit értékesíteni kellett volna ilyen nyomás alatt. A második játékrész elején egyenlő erők küzdöttek, az utolsó húsz percben viszont a Mezőkövesd játéka veszélyesebbé vált. Ekkor a játékosok nem tudták kezelni a kialakult helyzetet. Az előző héthez képest néhány dolgot jobban csináltunk, egységesebbek voltunk, helyzeteket is sikerült kialakítani. Mindig győzelemre játszunk, a jelenlegi helyzetünkben nem is tehetünk másként, ezért játszott ennyi támadó szellemű játékos a pályán. Az viszont tény, hogy másodszor is gólképtelenek maradtunk, ezért elsősorban a gólszerzés területén kell fejlődnünk. Csak jókat mondhatok a szurkolókról, megtöltötték a stadiont, ebben a helyzetben nagyon nagy szükségünk van rájuk hétről hétre. Megértem, hogy idegesek, mert nem győztünk, nekik is fontos lett volna a siker. Én is szerettem volna látni a játékosok szemében a tüzet, a szenvedélyt, én is többet várok tőlük. Tény, hogy a játékosoknak is meg kell tanulni az ilyen helyzeteket kezelni. Ez a keret áll a rendelkezésemre, négy mérkőzés maradt, előre kell néznünk, hogy elérjük céljainkat.

Tóth László, Mezőkövesd: – Furcsa érzés úgy örülni, hogy egy ünnepet rontottunk el, de öt év múlva egy nagyon szép emlék lesz a mai nap mindenki számára. A mérkőzés után mondhatom, hogy jobban örültünk volna egy 2-1-nek, mint egy 1-0-nak, mert akkor hallhattunk volna egy gólörömöt tizenötezer torokból. Reméljük a következő mérkőzéseken többször is megtörténik! Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, mi irányítottunk végig a mérkőzést. Nehéz helyzetben van mind a két csapat, kiderült a mi csapatunkban, hogy kire lehet számítani. Szeles Tamást szokásom ellenére kiemelem, mert sérülése után válogatott szinten játszott. Ha hamarabb megszereztük volna a vezetést, akkor könnyebb mérkőzést játszottunk volna. A jövő héten egy újabb rivális ellen lépünk pályára, amit ha behúzunk, akkor előnybe kerülhetünk a vetélytársainkkal szemben. Van potenciál a csapatban, bízom benne, hogy a következő hetekben benn tudunk maradni.

forrás: dvtk.eu 


Swietlesky Haladás – Puskás Akadémia FC 3-2

Michael Hipp, Haladás: – Annak ellenére, hogy a sok sérülés miatt szűk keretből válogathattam, nagyon nagy jelentőségű győzelmet arattunk ma egy kifejezetten jó csapat ellen. Hamar gólt kaptunk: túl szigorúnak tűnt az ítélet, én a kispad mellől messze voltam a szituációtól, de a félidőben Schimmer Szabolcs elmondta, hogy nem ért Szakály Péterhez. Én abban a pillanatban – mivel a büntetőt már megítélte a játékvezető – már arra koncentráltam, mit kell másképpen vagy jobban csinálunk. Sikerült egy remekbeszabott góllal egyenlítenünk, és próbált dominálni a csapatom. Sokat gyakoroltunk új pontrúgás-típusokat, emiatt külön örülök, hogy szöglet után tudunk fordítani, majd nagyon hamar kettőre növeltük az előnyt. A meccs vége izgalmasra sikerült, de az utolsó perceket úgy töltöttük az ellenfél térfelén, ahogy azt a komoly professzionális csapatoktól látni. Két nap pihenőt kapnak a fiúk, és készülünk az utolsó négy meccsre: a célunk az, hogy ne az utolsó fordulóra maradjon a bennmaradás kérdése.

Pintér Attila, PAFC: – A mérkőzés – az eredmény szempontjából – jól indult a számunkra. Sőt, ha az egygólos előnyünk birtokában két esetben is sikerül jó utolsó passzt adni, akár ziccerbe is kerülhettünk volna. Ezek után azonban egyenlített a Haladás: nem is tetszett ebben a periódusban a középpályánk játéka, túl körülményesek voltak a játékosaim. A második félidőben nagyon hamar kaptunk két gólt egymás után, pedig a pontrúgásokat követően inkább mi voltunk erősek. Nem igazán tudtuk a mi játékunkat mutatni, így gratulálok a Haladásnak, nagyon fontos pontokat szereztek a céljuk elérésé érdekében.

forrás: haladasfc.nyugat.hu


Budapest Honvéd FC – Debreceni VSC 1-3

Supka Attila, Honvéd: – Úgy érzem három pontot veszítettünk, amit megérdemeltünk volna, főleg úgy, hogy alaposan felkészültünk a Debrecenből. Tudtuk az erősségeiket és azt is, hogyan kell levédekezni a Tabakovicsot. Ehhez képest, kettőt is rúgott. Visszanéztem a videóelemzőnkkel rögtön néhány szituációt és azt kell mondjam, volt hozzávetőlegesen tizenhárom 90%-os ziccerünk és volt ezen felül három 100%-os, amit ezen a szinten góllal kell fejezni. Továbbá, ha teljesíteni akarjuk a céljainkat, akkor ilyen buta gólokat nem kaphatunk. A tizenhatoson nem lehet, hogy ilyen könnyen kiháromszögeljenek minket. A labda nélkül befutó embert nem vettük fel és ez megengedhetetlen. Aztán amikor az ellenfél térfelén mi jutunk szabadrúgáshoz, négyen állunk a labda mögött, majd ők fejezik be góllal a kontrát. Külön kértem a játékosoktól, hogy ha nem is sikerül labdát szerezni az ellenfél térfelén, akkor is egy taktikai faulttal állítsuk meg a lendületüket. Ez sem történt meg. Mindenki tudja, hogy nagyon szűk a keretünk, próbálom rotálni a játékosokat, most például Nagy Gerinek és Ikenne-Kingnek is pihenőt kellett adnom, pedig ezen a két poszton ők kulcsszereplők a csapatban.

– Annyi pozitívumot láttam a mai játékunkban, hogy a fiatal játékosaink nagy akarással és hasznosan is játszottak. Májer Milán és Lukács Dani is jól állt be a meccsbe, de Banó-Szabó Bence és Gazdag Dani is kiemelkedően teljesített. Nálunk amúgy is az a szokás, hogy a Magyar Futball Akadémiáról integrálunk az NB I-es csapatba minél több fiatalt. Jó volna, ha ezek a labdarúgók egyszerre lehetnének a pályán, mert az azt jelentené, hogy csak velük is sikeresek tudunk lenni.

Herczeg András, DVSC: – Nagyon jól kezdtük a találkozót, hamar rúgtunk két gólt. A gólok után kapkodóvá vált a játékunk, a Honvéd is nagy nyomás alá helyezett bennünket. A félidő utolsó percében szépítettek is a hazaiak. A második félidőben még nagyobb nyomás alá helyezett bennünket a Honvéd, de akkor is vezettünk két támadást, és az egyiket gólra váltottuk. A csapat óriási szívvel, akarattal játszott, gratulálok a játékosoknak.

forrás: honvedfc.hu; haon.hu


Vasas FC – Paksi FC 0-1

Michael Oenning, Vasas: – Olyan mérkőzés volt, amikor üres kézzel ülünk itt, pedig ezúttal is sok energiát raktunk a meccsbe. Úgy tűnt, a Paks megelégedne egy ponttal, de egy figyelmetlenség eldöntötte a mérkőzést. Mindent megpróbáltunk, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Nem játszottak le minket, próbáltuk alakítani a játékot.  Gaált és Murkát be tudtam küldeni, de a sok kihagyás miatt még van lemaradásuk. Mindketten nagyon fontos tagjai a csapatnak.

Csertői Aurél, Paks: – Idegenben győzelmet szerezni mindig jó dolog, de a ma mutatott játékkal nem lehetek igazán elégedett. Mindkét csapat visszafogottabban szerepelt, amit a Vasas részéről meg is tudok érteni, de a miénkről nem. Ettől függetlenül helyzeteink inkább nekünk voltak, bár a végén egyenlíthetett volna a házigazda, de nem sikerült. Most felkerültünk ismét a dobogóra, de vannak még meccseink, és így korai lenne örülni. Ha sikerül egy-két meccset nyerni, akkor a jelenlegi bajnokságban szépen előre lehet lépni, de ez fordítva is igaz. Szóval van még hátra négy meccs, vagyis koránt sincs vége a bajnokságnak.

forrás: vasasfc.hu, paksifc.hu


Videoton FC – Ferencvárosi TC 0-0 

Marko Nikolic, Videoton: – Ez egy igazi rangadó volt. Óriási tét mellett zajlott az összecsapás, igyekszem így röviddel a lefújás után objektívan értékelni. Ez alapján az első félidőben a Ferencváros játszott jobban, de előnybe nem sikerült kerülniük, a másodikban pedig épp fordítva történt. Az első játékrészt ők, a másodikat mi bánhatjuk inkább. A szünetben próbáltam megnyugtatni a csapatot, sikerült is, ezután többet volt a földön a labda és ez nekünk kedvezett. A meccs legnagyobb pozitívuma, hogy rendkívüli küzdőszellemet mutattunk és a mai események méginkább összekovácsolhatják a gárdát. Az egész meccsen hihetetlen mennyiségű játékmegszakítás volt, sárgák, pirosak, sérülések, reklamálások tarkították a 90 percet, nagy küzdelem volt, de nem volt látványos futballmérkőzés, pedig egyébként két jó csapat volt a pályán. A mai mérkőzés után nem változott a bajnokság állása, a folytatásban pedig nem tudom elképzelni, hogy mindkét csapat az összes hátra lévő összecsapását megnyerje – olyan együttesek ellen, amelyek komoly célokért, például a bennmaradásért küzdenek. Azt gondolom, ez az idény az utolsó másodpercig kiélezett fog maradni.

Thomas Doll, FTC: – Nagyon erős Ferencvárost láttunk. Az első félidőben domináltunk. A pályán látott munkánk jutalmat kellett volna, hogy kapjon. Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével. A második félidő kiegyenlítettebb volt. Ha összeadjuk a két félidőt, megérdemeltük volna, hogy győztesként hagyjuk el a pályát. Együtt tudunk élni ezzel a döntetlennel, még akkor is, ha több lett volna ebben a mérkőzésben. Nagy dicséret a csapatnak, most rajtunk múlnak a továbbiak. Reméljük, hogy Julian Koch sérülése nem súlyos. Annyit hallottam Julianról, hogy egy mélyedés van valahol az arcának az oldalán, valószínűleg egy könyökös okozta. Otigba Kenneth mankókkal ment el mellettem az öltözőben, nem tud rendesen lábra állni. Botka Endrét még meg kell nézni, valószínűleg izomsérülése van.

forrás: fradi.hu , www.vidi.hu

címlapkép: www.vidi.hu

Olvasói sztorik