NB I

Nincs döntés: nem bírt egymással a Ferencváros és a Videoton

A bajnoki címre törő csapatok csak helyzetekig jutottak. Doll három játékosát is elveszítette. Mindkét csapat tíz-tíz emberrel zárt.

NB I, 29. forduló

Videoton FC – Ferencvárosi TC 0-0
Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Bognár T.
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinicius, Stopira – Nikolov (Fiola, 56.), Pátkai – Hadzic, Lazovic, Huszti (Kovács I., 70.) – S. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolic.
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba (Batik, 86.), Blazic, Botka (Pedroso, 60.) – Koch (Varga R., 7.), Gorriarán – Nagy D., Spirovski, Paintsil – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
Kiállítva: Lazovic (93.), illetve Gorriarán (91.)

Csúcsrangadóval zárult a magyar élvonal 29. játéknapja szombat este: az éllovas Ferencváros a Videoton FC ideiglenes otthonában, Felcsúton lépett pályára. A találkozót megelőzően a fehérváriak hátránya csupán egy pont volt a zöld-fehérek mögött, így a kilencven perc akár a későbbi aranyérem sorsáról is dönthetett.

Az összecsapás legelején súlyos sérülés miatt állt hosszú percekig a játék: egy beadás után Koch és Kovácsik ütközött, a vendégek játékosa elájult és lent maradt a földön. Orvosi ápolást követően hordágyon vitték le a pályáról, a német légióst Varga Roland váltotta.

A tizedik percben közel állt a gólszerzéshez a Ferencváros: Paintsil tört kapura, Pátkai pedig kézzel visszahúzta a ghánait, aki így csak Kovácsikot tudta telibe lőni. Nagy helyzet maradt ki. A 30. percben újfent Paintsil volt a főszereplő, a szélső szinte kihagyhatatlan helyzetbe hozta Vargát, aki azonban a kapu közvetlen előterében ziccert rontott. A Fradi csereként beállt játékosa a 43. percben egy szabadrúgás után „csak” felsőlécet talált, így a felek 0-0-s döntetlennel vonulhattak pihenőre.

A szünetben döntetlenre álltak a felek. Fotó: vidi.hu

Fordulás után sokáig mezőnyjáték folyt, igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem adódott, az utolsó (kulcs)passzokba pedig rendre hiába csúszott, illetve a 63. percben pedig Lazovics hiába esett be a tizenhatoson belülre, a játékvezető továbbot intett. A folytatásban sárga lapok is tarkították a mérkőzést, Nikolov, Huszti , Paintsil, Lazovic, Juhász, Gorriarán, Pedroso és Nego sem úszta meg figyelmeztetés nélkül.

Gorriarán a 91. percben a kiállítás sorsára jutott, miután másodszor is villant nála a sárga – az uruguayi játékos a tizenhatoson belül tűnt el, a spori műesés miatt büntette a játék legvégén. A 93. percben Lazovic is pirosat kapott, miután lerántotta Vargát – így mindkét csapat tíz-tíz emberrel zárta az összecsapást.

Mivel a hajrában sem tört meg a gólcsend, ezért a felek egy-egy ponttal gazdagodtak. Mindez azt is jelenti négy fordulóval a szezon vége előtt, hogy a Ferencváros őrzi egypontos előnyét a Videoton FC előtt.

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik