Magyar foci

Így hízeleg Leekens Nikolicsnak

A magyar válogatott kapitánya elmondta, hogyan fogadta a csatár nagy bejelentését.

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya az mlsz.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogyan fogadta, és mit gondol Nikolics Nemanja döntéséről, miszerint a csatár nem szerepel többet a nemzeti csapatban. Georges Leekens emellett azt a sajtóhírt is cáfolta, miszerint bármilyen politikai pozíciót kívánna vállalni hazájában.

Nikolics Nemanja csütörtökön jelentette be, hogy úgy döntött, a jövőben kizárólag klubfeladataira kíván koncentrálni, így többet nem szerepel a magyar válogatottban. A támadó elsőként az MLSZ elnökével, dr. Csányi Sándorral közölte döntését, majd közvetlenül ezután a szövetségi kapitányt tájékoztatta.

– Nikolics Nemanja telefonon hívott fel és elmondta, hogy a jövőben nem kíván szerepelni a nemzeti együttesben, mert a Chicago Fire-ben rá váró feladatokra kívánja minden energiáját fordítani, illetve a családjával, gyermekeivel is több időt szeretne tölteni – fogalmazott Georges Leekens az mlsz.hu-nak. – Ahogy korábban is, így most is őszintén, nyíltan elmondta az álláspontját és azt, hogy miért döntött így. Ezt én megértettem és elfogadtam. Nikóban egy nagyon őszinte, profi labdarúgót ismertem meg, aki fontos tagja volt a válogatott közösségének.

Nem is kétséges, hogy hiányozni fog, ugyanakkor megértem a döntését, hiszen nagyon nehéz egy távoli országból úgy csatlakozni hazád válogatottjához, hogy olyan bajnokságban játszol, amely nem az európai ritmus szerint zajlik, ott pedig ráadásul nagyon fontos szerep hárul rád a klubodban.

– Emellett az is teljesen érthető, hogy a gyermekeivel, a családjával több időt szeretne tölteni, hogy családfői feladatainak is olyan magas szinten tudjon megfelelni, ahogy azt ő szeretné.

Leekens szerint is hiányozni fog Nikolics. Fotó: AFP

A szövetségi kapitány ugyanakkor nagyon örül neki, hogy Nikolics továbbra szívén viseli a magyar labdarúgás sorsát, és kapcsolatban szeretne maradni a csapattal, az edzőkkel, a vezetőkkel.

– Nagyon fontos, hogy a nemzeti csapattól már visszavonult játékosok figyelemmel kísérik a csapat életét, és kapcsolatban maradnak a játékosokkal, edzőkkel. Nagyon hasznos információkat tudnak adni, nagyon sokat tudnak nekünk segíteni még így is, hogy már nem lépnek pályára. A meglátásaik, véleményük továbbra is fontos. Éppen ezért nagyon örülök, hogy Nikoliccsal abban állapodtunk meg, hogy ilyen módon a jövőben is számítunk rá és számolhatunk vele – mondta Georges Leekens.

A válogatott belga szövetségi kapitányáról a belga és a magyar sajtóban is olyan hír jelent meg, hogy indul a belgiumi Oostkamp városának önkormányzati képviselői pozíciójáért. Georges Leekens határozottan cáfolta, hogy bármilyen politikai szerepvállalásra készülne hazájában.

Semmilyen politikai szerepet nem kívántam vállalni a múltban sem, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni, így semmiféle pozíciót nem vállalok Oostkampban.

– Mindössze a helyi közösséget szeretném távolról támogatni. Már csak azért sem kívánok semmilyen szerepet vállalni, mert Budapesten élek, és továbbra is minden energiámmal a magyar válogatottnál rám váró feladatokra akarok koncentrálni. Jelenleg ez a legfontosabb számomra – mondta a nemzeti csapat szövetségi kapitánya.

címlapkép: mlsz.hu

Olvasói sztorik