NB I

Az Újpest nem bírt a kiesőjelölttel

A lila-fehérek korábbi játékosa már a második percben felbosszantotta a fővárosiakat.

A magyar élvonal 29. fordulójában a játéknapot megelőzően kiesőhelyen (11. hely/ 28 pont) tanyázó balmazújvárosiakhoz a dobogós Újpest FC (3. hely/ 41 pont) látogatott.

A hazaiak nagyon korán, már a második percben megszerezték a vezetést. Ekkor az ex-újpesti Andrics végzett el kisszögletet balról, majd visszakapta a labdát, és bal szélről középre tekert, az akció vége pedig óriási gól a hosszúba (1-0) – derült ki a balmazújvárosiak tudósításából. (Videón a találat ITT.)

A félidő hajrájában az újpesti Burekovic közel harminc méteres bombával próbálkozott, de végül nem talált kaput, a vendégek hátránya így egy gól volt a szünetben.

A fordulás után a balmazújvárosi kapus, Horváth rögvest nagy védést mutatott be: az 53. percben Nagy lövését a léc alól kotorta ki. A 68. percben aztán Litauszki Róbert fejesével egyenlített az Újpest, a csapatkapitány egy szögletet követően Obinna passzát váltotta gólra, 1-1.

Mivel a hajrában újabb találat már nem esett, így a felek egy-egy ponttal gazdagodtak. Az Újpest visszacsúszott a negyedik helyre, míg a Balmaz maradt a kieső, azaz a 11. pozícióban.

NB I, 29. forduló

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Újpest FC 1-1 (1-0)
Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Stadion. Játékvezető: Solymosi P.
Balmaz: Horváth – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda, Sigér, Maisuradze, Haris – Kónya (Erdei, a szünetben), Andrics (Arabuli, 64.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Újpest: Pajovic – Balázs B., Kálnoki Kis, Litauszki, Burekovic (Mohl, a szünetben) – Onovo, Nwobodo – Pauljevic, Nagy D. (Tischler, 85.), Zsótér (Sankovic, a szünetben) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.
Gólszerzők: Andrics (2.), illetve Litauszki (68.)

címlapkép: M4 Sport

Olvasói sztorik