NB I

Szombathelyen megtört Pintér Attila csapatának lendülete

Jó meccset játszott a Haladás és a Puskás.

OTP Bank Liga, 29 forduló

Szombathelyi Haladás – Puskás Akadémia 3-2 (1-1)
Szombathely, 4100 néző
Játékvezető: Andó-Szabó
Haladás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Grumics – Mészáros (Németh K. 64.) Kovács (Németh M.), Rácz, Halmosi – Williams.
Puskás Akadémia: Hegedűs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler (Klinar 43.), Trajkovski – Molnár (Radó 59.), Balogh, Zsidai (Márkvárt 73.), Szakály – Henty, Perosevic.
Gólszerző: Mészáros (13.), Wils (68.), Williams (71.) ill. Henty (6., 82.)

Az 5. percben büntetőből szerzett vezetést a Puskás Akadémia Szombathelyen. Schimmer Szabolcs szabálytalansága után Henty volt eredményes. Gyorsan jött a vasiak válasza. Mészáros Karol a 15. percben egyenlített. Közelről, védhetetlenül bombázott Hegedüs kapujába. Az első félidőben még Grumicsnak is akadt egy lehetősége, de fölé fejelt.

A második játékrészt a Haladás kezdte jobban. A vasiak minden követ megmozgattak, hogy megszerezzék a három pontot. A 67. percben aztán beindult a szombathelyi gólgyártás. Wils fejjel, öt perccel később pedig Williams egy hatalmas lövéssel vette be a Puskás kapuját.

A 82. percben Henty megszerezte második gólját is, 15 méterről lőtt Király kapujába, egyenlíteni azonban már nem tudott a Puskás. A Haladás megérdemelten nyert.

Olvasói sztorik