NB I

Menthetetlen a DVTK? Kikaptak a stadionavatón is

Ünneprontó volt a Mezőkövesd.

A magyar élvonal 29. fordulójában a DVTK a Mezőkövesd játékosait fogadta hazai pályán. A találkozót megelőzően a diósgyőriek összesen huszonhat hazai mérkőzést voltak kénytelenek albérletben rendezni, közel másfél év várakozás után a szombati volt az első, hogy tétmérkőzésen felavatták a csapat új stadionját.

A mérkőzés igazi kiesési rangadónak illett be, hiszen az előzetesen sereghajtó és 28 pontos kövesdiek két egység távolságból követték a házigazdát (9. hely/30 pont). Az első félóra igazán nagyon helyzetet nem hozott, a kövesdiek többet birtokolták a labdát, veszélyesebbek voltak támadásban, de gólt nekik sem sikerült jegyezni.

A 35. percben aztán már a DVTK állt közel a gólszerzéshez, ám Joannidisz fejese a keresztlécen csattant. A szünetben így 0-0-ra álltak a felek.

A második félidőben igazán kevés veszélyes helyzet adódott mindkét kapu előtt, a diósgyőriek cserékkel próbáltak új színt hozni támadásban, így érkezett Makrai és Hasani is, de a gól így sem jött össze. A túloldalon azonban nem maradt el a dráma: a csereként beállt Drazsics egy remek kiugratás után (Koszta volt a feladó) vette be a diósgyőri Antal kapuját (0-1) és ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

A kövesdiek a győzelemnek köszönhetően egészen a kilencedik pozícióig kapaszkodtak, míg a DVTK visszacsúszott a tizedik helyre.

Így érkezett a kezdőrúgáshoz a mérkőzés hivatalos játékszere

Joannidisz fejese a felsőlécen csattan

NB I, 29. forduló

DVTK – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
Miskolc. Diósgyőri Stadion, 12753  néző. Játékvezető: Erdős J.
DVTK: Antal – Nagy T., Karan, Tamás, Forgács – Kocsis (Óvári, 80.), Busai, Ugrai – Vela (Makrai, 70.), Joannidisz, Bacsa (Hasani, 74.). Vezetőedző: Fernando Fernández.
Mezőkövesd: Dombó – Pillár, Szeles, Katanec – Farkas, Iszlai, Tóth (Drazsics, 45.), Cseri (Szalai, 85.), Vadnai – Bognár – Koszta (Novák, 90.). Vezetőedző: Tóth László.
Gólszerző: Drazsics (88.)

címlapkép: dvtk.eu

Olvasói sztorik