NB I

Eppel megint villant, de ez az egy ponthoz sem volt elég

Tabakovic duplázott, a DVSC megverte a Honvédot.

A három meccs óta veretlen Budapest Honvéd fogadta a három találkozó óta nyeretlen Lokit, a három pont pedig a harmadik helyért folyó küzdelemben mindkét félnek fontos lett volna.

A meccset hiába kezdte fölényben a kispesti együttes, a 15. percben már 0-2-t mutatott az eredményjelző. A 13. minutumban Sós kapufára kipattanó lövését értékesítette Tabakovic, két perccel később pedig ismét Sós kísérletezett, ezúttal pedig már ő volt a gólszerző.

A félidőig fokozta a nyomást a Honvéd, Lanzafame előtt is adódott helyzet, de Gazdag és Bobál is közel állt a gólszerzéshez, a 42. percben Banó-Szabó ziccerénél pedig már gólt kiáltottak a Honvéd-drukkerek, de hiába, a nevéhez méltóan nagyot védett a vendégek kapusa. A megérdemelt szépítés azonban még a szünet előtt összejött, Eppel remek mozdulattal juttatta kapuba a labdát a csereként beálló Danilo beadása után.

Lanzafame ezúttal nem talált be. Fotó és címlapfotó: honvedfc.hu

Az 58. percben ismét eltávolodott egymástól a két csapat, egy szép támadás végén Takács beadását értékesítette hat méterről Tabakovic, 1-3. 

Ezt követően újfent a Honvéd vette át az irányítást, igaz részint azért, mert a vendégek átadták nekik a területet. Baráth és Lanzafame is célba vette Nagy kapuját, de a Loki kapusa jó formában védett, az olasz próbálkozásánál bravúrra volt szüksége.

Két fiatalt, Lukácsot és Májert is beküldte Supka Attila vezetőedző, a nyomás pedig egyre csak nőtt a debreceni tizenhatos előtt, de a védelmet nem tudták feltörni a hazaiak. A hajrában Baráth még kireklamált magának egy sárgát, és mivel ez volt neki a második, így pár perccel hamarabb mehetett be az öltözőbe, mint a társak.

A DVSC elvitte a három pontot a Bozsikból.

NB I, 29. forduló

Budapest Honvéd FC – Debreceni VSC 1-3 (1-2)
Bozsik József Stadon, játékvezető: Kassai.
Honvéd: Gróf – Bobál, Kamber, Baráth – Kukoc, Holender (Danilo, 43.) – Banó-Szabó (Májer, 68.), Gazdag, Heffler (Lukács, 68.) – Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Supka Attila.
DVSC: Nagy – Bényei (Filip, 64.), Kinyik, Mészáros, Szatmári – Kuti, Jovanovic, Sós, Tőzsér – Tabakovic, Varga. Vezetőedző: Herczeg András.
Gólszerzők: Eppel (45.), illetve Tabakovic (13., 58.), Sós (15.)
Kiállítva: Baráth (90.)

Olvasói sztorik