Nemzetközi foci

A Marca címlapja szédületes igazolást vetít előre: Neymar és Ronaldo a főszereplő

Heteken belül robbanhat...

A Marca című spanyol lap szombati, exkluzív cikke szerint Neymar kijelentette, hogy Cristiano Ronaldo csapattársa szeretne lenni a Real Madridban, ezzel egy újabb nyári szappanopera veheti kezdetét.

A brazil csatár már januárban kifejezte nagyrabecsülését, amikor a FIFA-gála után Ronaldót a legjobbnak nevezte, majd a madridi BL-meccsük után látványosan átkarolta, ez látható a spanyol újság címlapján is.

Már többször szóba került, hogy a brazil csatár nem érzi jól magát Párizsban, és 2019-ben vagy 2020-ban a spanyol fővárosba költözhet a Paris Saint-Germaintől, de úgy tűnik, erre váratlanul korán, már idén nyáron sor kerülhet.

Neymar éppen a bokaműtéte után gyógyul, és még mindig nem biztos, hogy pályára léphet a világbajnokságon.

A cikk szerint Madridban eleinte kétségesnek tartották, jó ötlet-e Neymart leigazolni Ronaldo mellé, de a brazil közölte, nagy kihívás lenne számára a portugálok Európa-bajnoka mellett futballozni, és utóbbinak sincs kifogása ez ellen.

Így a klubnál már gőzerővel dolgoznak azon, hogy valóban létrejöjjön a bombaüzlet. A managingmadrid.com kommentárja szerint bár egyértelmű, hogy Neymar nagyszerű játékos, aki segítené a Realt, nehéz elképzelni, hogy a klub ilyen komoly pénzt költene egy játékosra.

A PSG ugyanis nem hajlandó alacsonyabb összegért megválni tőle, mint amennyit adott érte tavaly nyáron az FC Barcelonának, ez pedig 222 millió euró. Nem segíti elő az üzletet, hogy a két klub között eléggé megromlott a kapcsolat idén a Bajnokok Ligája-párharc idején, és mivel nincs rögzített kivásárlási ára, tárgyalásokra lesz szükség.

Ha a madridiak eladják Gareth Bale-t és Karim Benzemát, akkor sem valószínű, hogy ennyi pénzt adnának a brazil csatárért, inkább Mauro Icardit vagy Robert Lewandowski szerződtetik. Persze, egyáltalán nem kizárt, hogy Neymar igyekszik majd elérni, hogy elengedjék.

A portál felhívja a figyelmet, hogy a cikket José Felix Diaz írta, aki nem feltétlenül tekinthető megbízhatónak, hiszen tavaly nyáron kész tényként közölte, hogy a Real Madrid megállapodott Kylian Mbappéval és a Monacóval.

nyitókép: twitter.com/marca

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik