NB I

Bódog: a kiesés elleni harcnak is megvan az izgalma, csak…

Mutatjuk, hogyan értékelték a szombati játéknapot az NB I-es edzők.

NB I, 25. forduló

Thomas Doll (FTC): – Az első félidőben voltak kisebb problémáink. Az volt a tervünk, hogy a szélső játékosainkkal magasan kezdünk támadni, viszont a középpályásaink túl sokszor középen kezdtek el támadni. Ezáltal úgy nézett ki, mintha a Mezőkövesdnek eggyel több játékosa lenne a középpályán, így nehéz felvenni a párharcokat. Amikor kezdődött a nyugtalanság a stadionban, Böde Dániel belőtte az első gólt. Sok labdavesztésünk volt, az ellenfélnek is, ezt nehéz felfogni, mert nagyon jó volt a pálya. Ha elveszítjük a labdákat, akkor nem tudunk nyugodtak lenni. A félidőben beszéltünk a fiúkkal, hogy a középpályán hogyan tudunk szorosabban állni, és ezt a második játékrészben jól végrehajtottuk. A második félidőben nagyobb volt a nyugalom, többet birtokoltuk a labdát. Nagy Dominik teljesítménye nagy örömet szerzett nekem. Nagyon szép dolog, hogy Böde szerzett egy gólt és Vargáéban is részt vett. Georgijevic első találatát szerezte a Ferencvárosban, és aminek nagyon örültem, hogy nem kaptunk gólt. A 3-0 jól hangzik, most arra kell ügyelnünk, hogy az edzéshét jól sikerüljön, hogy idegenben is jól szerepeljünk. Nagyszerű volt a hangulat ismét, abban reménykedünk, hogy legközelebb is ennyien, vagy többen jönnek, és támogatnak minket.

Tóth László (Mezőkövesd): – Mezőnyben jól játszottunk, voltak helyzeteink is, de a végjátékban pontatlanok voltunk. Sajnos elöl nem volt bennünk olyan kvalitás mint a Ferencvárosnál, akik szinte minden helyzetüket értékesítették. A buta második gól után hitehagyottá váltunk, Nagy Dominik pedig megoldhatatlan feladat elé állított minket. Rúgott gól nélkül nem tudunk pontot szerezni. Mindezek ellenére büszke vagyok a játékosainkra, jó úton haladunk, és ha tovább építjük, erősítjük ezt a csapatot, akkor sok öröme lesz a mezőkövesdi közönségnek ebben az alakulatban.

forrás: fradi.hu, mezokovesdzsory.hu


Csertői Aurél (Paks): – Katasztrofális volt ez a meccs számunkra, a Loki mindenben felülmúlt minket, koncentrációban, gyorsaságban. Ki kell deríteni, hogy tudtunk egy hét elteltével ennyire más meccset játszani, mint legutóbb. Most semmi nem sikerült, talán egy-két kérdőjeles gól is volt, de az ellenfél sokkal jobb volt nálunk. Mindent berúgtak, az első öt kapura lövésükből öt gól született, ennyire nem lenne szabad szétesnünk.

Herczeg András (DVSC): – Szoros mérkőzésre számítottam, de az első perctől kezdve nagyon magabiztosan és higgadtan játszott a csapatom. Nagy önbizalommal léptek pályára a játékosaim, kiváló teljesítményt nyújtottak, a mi akartunk érvényesült a mérkőzés nagy részében. Összességében megérdemelten nyertünk. Remélem, a jövőben is jó teljesítménnyel rukkolunk elő.

forrás: paksifc.hu, dvsc.hu


Supka Attila (Honvéd): – Az első félidőben azt kaptuk az ellenféltől, amire számítottunk, alaposan kielemeztük őket. Az első játékrészben nem igazán tudtuk megbontani a védekezésüket, a fordulás után nagyobb sebességbe kapcsoltunk, ők is jobban kinyíltak, több helyzetet tudtunk kialakítani, így jöttek a gólok is. Gróf Dávid a tizenegyesnél jól olvasta a játékos döntését, fontos momentuma volt a mérkőzésnek Dávid védése. Érdemtelen lett volna a Balmaz pontszerzése, hiszen többet tettünk a három pontért. Ez a győzelem önbizalmat kell hogy adjon a csapatnak a folytatáshoz és a Videoton elleni hazai mérkőzésünkre.

Horváth Ferenc (Balmaz): – Nem éreztem csapatszinten veszélyt a Honvédban egészen a gólig, kvalitásban kétségtelenül jobbak, és olyan játékosaik vannak, akik el tudnak dönteni mérkőzéseket. Ameddig nem tudunk gólt rúgni, és a kapu torkából sem találunk be, addig ne számítsunk eredményes futballra.

forrás: honvedfc.hu


Bódog Tamás (DVTK): – Majdnem ugyanazt tudom elmondani, mint szerdán: nagyon sok hibával játszottunk, ennyi hibával nem lehet nyerni. Akartak, mentek a játékosok, néha fejetlenül, de ez az alap. Van minőség a csapatban, és joggal várhatnám el, hogy akiknek a pluszt kellene hozzátenni a csapat teljesítményéhez, azok átlendítsék a csapatot a holtponton. Pillanatnyilag senki nem tudja ezt megtenni, de sokan még azt sem hozzák, amit tudnak. A mi pontatlanságunkból építkezett a Haladás, ha nem a megfelelő önbizalommal mész bele egy összecsapásba, akkor biztosan nem feléd pattan a labda. Szép feladat előtt állunk! A kiesés elleni harcnak is megvan az izgalma, csak nem ezt akartuk.

Michael Hipp (Haladás): – Nagyon fontos mérkőzésre készültünk a DVTK ellen, tiszteltük ellenfelünket, mert tudtuk, hogy a DVTK fizikálisan nagyon erős, így készültünk föl a találkozóra. Mára más taktikát, más felállást választottunk, de a sérülés miatt korán változtatnunk kellett. A hazaiak aktívan kezdtek, de egy ellentámadásből Mészáros megszerezte a vezetést. Meglepett a DVTK fölállása, tudtommal korábban nem játszottak három védővel. Ez adott egy lehetőséget, mert hátul nyitottabbá váltak, és területek nyíltak előttünk. A mérkőzés folyamán többet birtokolták a labdát, be is szorítottak a kapunk elé, de nagy helyzeteket nem alakítottak ki. Mi a két gólunk mellett több ziccert is kihagytunk. A hazaiak nagy erőket mozgósítottak, a tizenhatosunkhoz szögeztek, kár, hogy kontrából nem tudtunk újabb gólokat lőni, mert így egészen a lefújásig izgulnunk kellett. Edzői pályafutásom alatt nem fordult még elő, hogy három játékost is sérülés miatt kellett lecserélnem. Ma mellénk állt a szerencse, ami a DVSC ellen nem. Nagyra értékelem ezt a győzelmet!

forrás: dvtk.eu


Michael Oenning (Vasas): – Olyan mérkőzést veszítettünk el, amit nem kellett volna szükségszerűen. Az ellenfél védekező felállásban, kontrákra játszott. Mi uraltuk a játékot, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, kimaradtak a lehetőségek, a Puskás Akadémia pedig kontrákból gólokat szerzett. Az egész szezon során létszámhiánnyal küzdünk. Vaskó az egyik legmagasabb játékosunk, jól fejel, szerettünk volna egyenlíteni, ezért állt be.

Pintér Attila (PAFC): – Fejet kell hajtanom a játékosaim előtt, hiszen a héten emberfelettit produkáltak. Továbbjutottunk egy erős DVTK ellen a kupában 1-0-s hátrányból, majd kevés időnk volt a regenerálódásra. A szívük azonban ma is a helyén volt, sikerült megszeretnünk a vezetést. Kapusunk bravúrral védett, miközben nekünk is több lehetőségünk akadt. A Vasasnak sok sikert kívánok a folytatáshoz.

forrás: vasasfc.hu


Marko Nikolics (Videoton): – Fontos győzelmet arattunk egy erős Újpest ellen. Három gólt lőttünk, de voltak még lehetőségeink, többször is eredményesek lehettünk volna. Ennél azonban lényegesebb volt számomra, hogy kézben tartottuk az összecsapást, talán az első félidő végét leszámítva. Gratulálok a játékosaimnak, köszönöm a szurkolók támogatását, akik ma is végig biztattak minket. A jövő hét nehéz lesz, szerdán a Honvédhez látogatunk, majd Mezőkövesdre kell utaznunk, de szeretnénk ezeken a találkozókon is győzni, hogy tartsuk a lépést a Ferencvárossal.

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – A mai összecsapáson megérdemelten nyert a Vidi. Először szögletből, majd szabadrúgásból, vagyis rögzített szituációkból kaptunk gólokat. Az első félidőben csak néhány lehetőségünk volt, a másodikban még annyi sem. Nem sok játék alakult ki a mérkőzésen, szabálytalanságból viszont annál több. Egy héten belül a harmadik meccsünket játszottuk, lehet, hogy kicsit sok volt. Gratulálok a Vidinek, de a játékosaimnak is az erőfeszítéseikért. Szünetben azt mondtam, hogy sokkal türelmesebben kell játszanunk, ez sajnos nem valósult meg, inkább az egyéni megoldásokat erőltettük. A kupameccsen Obinna megsérült, nem is edzett, kérdéses volt a játéka, Diallót szintén rúgás érte szerdán. Talán más lett volna, ha játszanak, de nem ezzel volt a fő gond, hanem azzal, hogy felvettük a Vidi játékát, vagyis sokat szabálytalankodtunk, sokat reklamáltunk, ezt pedig nem szeretem.

forrás: vidi.hu

címlapkép: Homoky György

Olvasói sztorik